x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Au început filmările pentru Stranger Things 5!

Au început filmările pentru Stranger Things 5!

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Ian 2024   •   15:00
Au început filmările pentru Stranger Things 5!

O scrisoare de dragoste pentru filmele clasice din anii ’80 care au captivat o generație, Stranger Things este o dramă palpitantă, a cărei acțiune se desfășoară în orașul aparent normal din Hawkins, Indiana, din Midwest.

După ce un băiat dispare pur și simplu fără urmă, grupul său apropiat de prieteni și familia caută răspunsuri și sunt atrași într-o serie de evenimente periculoase. Sub orașul lor obișnuit se ascunde un mister supranatural extraordinar, care include experimente guvernamentale secrete și o poartă de acces care leagă lumea noastră de un tărâm puternic, dar sinistru. Prieteniile vor fi testate și viețile vor fi schimbate, deoarece descoperirile lor transformă Hawkins și, eventual, lumea - pentru totdeauna.

Serialul Stranger Things, creat de Frații Duffer, a fost lansat în iulie 2016 și a devenit în scurtă vreme unul dintre cele mai populare seriale de televiziune de pe Netflix, cu cel de-al patrulea sezon care a generat peste 140,7 milioane de vizualizări la nivel global. Ancorat în nostalgia anilor '80, serialul a adus în prim plan, în fiecare sezon, elemente de cultură pop din acest deceniu, printre care vafele Eggo și New Coke. Mai recent, serialul a propulsat în lumina reflectoarelor melodia Running Up That Hill a lui Kate Bush, al cărei număr de difuzări pe Spotify a crescut enorm, intrând în top 10 pe Billboard Hot 100 pentru prima dată în 38 de ani de la lansare. De asemenea, serialul a obținut peste 70 de premii la nivel mondial, inclusiv premii Emmy și Screen Actors Guild pentru Cea mai bună distribuție într-un serial dramatic și a fost nominalizat la peste alte 230 de premii. Fanii de pretutindeni ai serialului Stranger Things sărbătoresc pe 6 noiembrie (data în care Will Byers a dispărut) ziua Stranger Things, o zi specială în care își împărtășesc dragostea pentru universul Stranger Things.

Sezonul 5 este ultimul din serie, cu proiecte suplimentare în lucru, inclusiv: Stranger Things: The First Shadow live pe scena din West End din Londra, împreună cu o serie animată spin-off fără titlu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Stranger Things 5