Sluta cu mantie neagră lustruită de purtarea continuă, reaua şi-a luat bilet de teatru şi a dat buzna, oprind răsuflarea şi zborul cu talent de pe scenă. I-a prins în ghearele ei moartea pe unii devotaţi ai artei chiar la câţiva metri de scenă. S-a prăbuşit cu inima oprită pe culoarul ce ducea în spatele cortinei Emil Hossu, bărbat falnic, frumos, fermecător, jucând în roluri de june-prim pe scenă, dar şi în majoritatea filmelor. Era zdravăn, în plină formă, dar tic-tacul inimii lui s-a frânt. L-a ţinut în braţe în moartea la Teatrul Nottara partenera lui de viaţă, actriţă şi ea de talent, Catrinel Dumitrescu.
Tot la lăudatul Teatru Nottara a jucat, până pulsul a început să-i galopeze, şi un uriaş al scenei şi ecranului, George Constantin. După ce s-a ridicat la Cer, camerista a venit plângând în hohote, a dereticat prin cabina maestrului şi a găsit o pelerină dintr-un rol de epocă, buzunarele erau pline de tuburi goale de nitroglicerină, pilulele care se iau imediat pentru cumplite dureri de piept în crize de inimă. George Constantin înghiţea cu pumnul nitroglicerină, ca să poată intra în scenă, nu se văita la nimeni.
Inegalabilă voce a folclorului românesc, Maria Lătăreţu a murit în culisele unui cămin cultural dintr-un oraş din nordul Moldovei. Nu s-a simţit în apele ei, familia a rugat-o să nu plece la sute de kilometri, dar Maria Lătăreţu nu a acceptat să-şi calce promisiunea. A cântat îmbucurând sute de români şi în culise a scos un ţipăt de durere şi a murit de inimă. Tragedie îngrozitoare, Stela Popescu, strălucitoarea, clocotitoarea Stela a suferit un atac vascular cerebral în faţa unei săli pline, venită să asiste la acordarea unui premiu de excelenţă împărătesei scenei. La microfon, Stela a început să vorbească fără logică, să turuie vorbe fără noimă, în acele momente creierul ei nu mai primea sânge, se derula un accident vascular cerebral tranzitor. Nimeni nu şi-a dat seama de dezastru, Stela şi-a revenit, s-a dus acasă, unde a suferit al doilea atac cerebral ucigător.