x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai inalt turn

Cel mai inalt turn

29 Iun 2007   •   00:00

Clădirea Taipei 101, un miracol al ingineriei moderne

Taipei 101 este cea mai inaltă clădire din lume. Avănd 500 de metri inălţime, este de cinci ori mai mare decăt Big Ben şi reprezintă simbolul creşterii economice fulgerătoare a Taiwanului. Taipei 101 deţine cele mai rapide lifturi din lume. In fiecare an, aici se organizează o cursă-maraton pănă la puntea de observaţie, aflată la 390 de metri deasupra solului.

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT! Totuşi, acest miracol al ingineriei moderne a fost construit intr-unul din cele mai active locuri de pe Pămănt din punct de vedere seismic, fiind vulnerabil in faţa cutremurelor şi taifunurilor.

In documentarul "Megaoraşe: Taipei", difuzat in exclusivitate de National Geographic Channel, duminică, 1 iulie, de la ora 21:00, veţi putea urmări cum inginerii şi arhitecţii oraşului fac eforturi comune pentru a depăşi aceste probleme. De asemenea, veţi cunoaşte un indrăzneţ specialist care, suspendat de cabluri de oţel, lungi de 300 de metri, curăţă ferestrele turnului - o sarcină ce ii ia aproximativ patru luni.

Info

ŞOARECELE: O viaţă secretă. Agent sub acoperire, expert in evadări, spirit indrăzneţ şi gimnast pe sărmă. Iată un program special de o oră, complet diferit, care il dezvăluie pe umilul şoarece aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată pănă acum. Camere de filmare neobişnuite, fotografii făcute sub acoperire şi un stil cinematografic aparte construiesc un dosar spectaculos, abil, al unei intregi lumi miniaturale.

SCULPTURI EXTREME. Un excentric artist britanic, Mark Coreth, se transformă in aventurier pentru a urmări unele dintre cele mai rare şi mai periculoase animale din lume. Tehnica lui Mark este să se apropie căt mai mult posibil de subiecţii săi. Dacă va supravieţui inălţimilor, adăncimilor, altitudinii, temperaturilor extreme şi nenumăratelor riscuri cu care se confruntă, Mark plănuieşte să sculpteze animalele la faţa locului, surprinzănd astfel cele mai retrase specii de pe planetă in 3D.

Rubrică realizată de Adriana V. Păduraru

×
Subiecte în articol: documentar