Drama l SUA l 1958; Cu: Humphrey Bogart, Ava Gardner, Edmond OâBrien Regia: Joseph L. Mankiewicz. Producatorul Kirk Edwards incearca sa realizeze un film, iar cautarile il fac sa descopere vedeta potrivita intr-un cabaret din Madrid: Maria Vargas. Dansatoarea devine atunci un star hollywoodian adulat. Maria se simte insa teribil de singura si isi doreste cu ardoare sa gaseasca un "print fermecat". Cautarea sa se termina in momentul in care il descopera pe contele Vincenzo Torlano-Favrini, un miliardar seducator. Cei doi se casatoresc, dar Vincenzo ascunde un secret teribil⦠La inmormantarea Mariei Vargas, in ploaie, Harry Dawes isi aminteste totulâ¦Ceea ce face ca drama Mariei sa patrunda in sufletele telespectatorilor sunt prezenta si jocul de exceptie ale Avei Gardner. Contesa desculta demonstreaza de ce actrita a fost considerata de multi cea mai frumoasa femeie de pe ecrane. (Adriana V. Paduraru)
Prin intermediul acestui film, vom intra in viata unuia dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, de a carui opera n-am fi stiut daca prietenul sau, Max Brod, ar fi dat curs invitatiei sale de a-i arde scrierile⦠Cine a fost Kafka, de fapt? O persoana care s-a impartit intre compania de asigurari unde lucra, multele sale iubite si o boala necrutatoare. O personalitate zdrobita de un tata tiran, de conditia de evreu si de artist. Cuvintele capata "carne" o data cu periplul prin casele in care a locuit la Praga. O viata cu un contur confuz, alcatuit din bucatele de puzzle. (C.D.)
Aventura l SUA l 1948 Cu: Gene Kelly, Vincent Price, Lana Turner Regia: George Sidney. Gene Kelly interpreteaza un DâArtagnan magnific, iar Vincent Price si Lana Turner fac din personajele lor - Cardinalul Richelieu, respectiv Contesa De Winter - adevarate capodopere ale cinematografiei in aceasta viziune energica a regizorului George Sidney asupra unui roman clasic, semnat de Alexandre Dumas. (A.V.P.)
Fracturile de pe fundul marilor si oceanelor par sa confirme teoria conform careia Terra e o planeta in plina expansiune. Se pare ca Pamantul a fost, acum cateva sute de milioane de ani, de doua ori mai mic decat astazi. In ciuda varstei sale respectabile de patru miliarde de ani, Terra nu si-a incetat cresterea. Multa vreme, teoria tectonicii placilor a contrazis aceasta ipoteza, dar, mai nou, geofizicienii au destule elemente bazate pe experiente inedite, care converg intr-un singur punct: teoria expansionista. (Claudia Daboveanu)
Citește pe Antena3.ro