Paleontologii americani au descoperit în Kansas mai mulţi dinţi şi un fragment dintr-o mandibulă de rechin, din specia Ptychodus mortoni, care a trăit pe Terra în urmă cu aproximativ 90 de milioane de ani. Cercetătorii vorbesc despre o raritate deoarece această specie pare să fi fost mult mai mare şi mai fioroasă decât ştiau oamenii de ştiinţă.
Potrivit publicaţiei Cretaceous Reasearch, citată de BBC, rechinii Ptychodus mortoni ar fi fost cele mai mari animale marine consumatoare de crustacee care au trăit vreodată pe Pământ. Dr. Kenshu Shimada de la Universitatea DePaul din Chicago (Illinois) spune că mandibula rechinului avea, estimativ, un metru lungime, ceea ce înseamnă că lungimea corpului era de peste zece metri.
Principala masă consta din crustacee, ceea ce poate însemna că mediul în care trăia şi vâna se afla pe fundul apei şi probabil era mai lent în mişcare, susţin cercetătorii. Ei mai au încă multe mistere de descifrat. De exemplu, vor să ştie motivele pentru care rechinul din specia Ptychodus mortoni a avut proporţii atât de mari. O ipoteză se referă la abundenţa resurselor de hrană de care se bucurau aceşti prădători, spune profesorul Shimada.