Cele mai recente descoperiri de unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi din zona Karonga, în nordul statului african Malawi, vin în sprijinul teoriei că această regiune ar putea fi leagănul umanităţii, potrivit unui reputat cercetător german.
Profesorul Friedemann Schrenk de la Universitatea Goethe din Frankfurt (Germania) a declarat că doi studenţi care excavau de şase luni situl arheologic au descoperit recent mai multe unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi, relatează Reuters, citată de Mediafax.
"Aceste cele mai recente descoperiri de unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi constituie o dovadă care vine în sprijinul teoriei că Valea Marelui Rift din Africa şi, probabil, regiunea Karonga pot fi considerate leagănul umanităţii", a declarat Schrenk.
Hominizii sunt membri ai unei familii de primate care include oamenii şi strămoşii lor preistorici. Descoperirea a fost făcută în situl Malema, situat la circa 10 kilometri de Karonga.
Situl mai conţine fosile ale unora dintre primii dinozauri care au apărut pe Pământ, în urmă cu 100 - 140 de milioane de ani şi ale unor hominizi care au trăit în urmă cu 1 - 6 milioane de ani.
Karonga este situată la circa 615 kilometri la nord de capitala statului Malawi, Lilongwe, şi la o distanţă mică de frontiera cu Tanzania.
Citește pe Antena3.ro