Rasa umană se va diviza, peste circa 100.000 de ani, in două specii diferite - una inteligentă şi cu infăţişare atrăgătoare şi cealaltă formată din creaturi dizgraţioase, de inălţime mică şi cu intelect redus. Aceasta este concluzia la care a ajuns un prestigios specialist in teoria evoluţiei.
Profesorul Oliver Curry, teoretician al evoluţionismului de la London School of Economics, explică cotidianului Daily Mail că omul, ca rasă, va ajunge la apogeu din punct de vedere al evoluţiei fizice in jurul anului 3000, cănd semenii noştri vor avea o inălţime de 1,8-2,1 metri şi vor trăi 120 de ani. După această perioadă, va incepe declinul şi, in urma selecţiei sexuale, omenirea se va diviza treptat in două specii. "Trăsăturile fizice vor fi indicatori de sănătate, tinereţe şi fertilitate pe care bărbaţii şi femeile ii vor folosi atunci cănd işi aleg partenerul", susţine Curry in studiul său.
Cercetătorul mai sugerează că progresele chirurgiei cosmetice şi alte tehnici de modificare a trupului vor omogeniza infăţişarea rasei umane. Astfel, in jurul anului 3.000, bărbaţii vor avea trăsături faciale simetrice, voci mai profunde şi penisuri de dimensiuni mai mari.
Femeile vor avea părul strălucitor, piele netedă şi lipsită de pilozitate, ochi mari şi săni rotunzi. Diferenţele rasiale actuale nu vor mai exista, pentru că incrucişările dintre rase vor avea ca rezultat o singură culoare a pielii - cafenie.
Evoluţia nu se va opri insă in acest punct. La aproximativ 10.000 de ani de la atingerea apogeului, deci in jurul anului 13000, dependenţa omenirii de tehnologie va incepe să ii schimbe radical infăţişarea. Medicina va slăbi sistemul imunitar al oamenilor, care vor incepe să arate din ce in ce mai mult ca nişte copii care nu şi-au incheiat dezvoltarea. "Viitorul omului va fi o poveste despre frumuseţe, răutate şi urăţenie. Deşi tehnologia şi ştiinţa au potenţialul de a crea un habitat ideal pentru umanitate in următorul mileniu, există posibilitatea unor monumentale efecte secundare genetice in mileniile care vor urma, cauzate de dependenţa prea mare de tehnologie, care ne va reduce capacitatea naturală de a rezista la boli sau de a ne inţelege unii cu alţii. După aceea, lucrurile pot lua o intorsătură urătă, cu posibila apariţie a unora favorizaţi de genetică şi a unora defavorizaţi de ea", susţine Curry.
Teoria sa le poate părea familiară celor care au citit romanul lui H. G. Wells "Maşina timpului" şi mai ales descrierea celor două subspecii ale rasei umane, Eloi şi Morlock. In romanul din 1895, omenirea evoluează in două specii diferite: Eloi - bogaţi şi inteligenţi, şi Morlock - cu infăţişare animalică, ce muncesc sub pămănt, fiind dominaţi de primii. (NewsIn)