Populaţia de tigri a scăzut la aproape jumătate la nivel global în ultimii ani, a avertizat, miercuri, Fondul Mondial pentru Natură (World Wilde Fund, WWF), care este de părere că braconajul este principalul vinovat
Populaţia de tigri a scăzut la aproape jumătate la nivel global în ultimii ani, a avertizat, miercuri, Fondul Mondial pentru Natură (World Wilde Fund, WWF), care este de părere că braconajul este principalul vinovat, informează AFP. "În lume au mai rămas aproximativ 3.500 de tigri", a indicat Bivash Pandav, specialist în tigri în cadrul WWF, care a adăugat că, "în urmă cu cinci ani, existau între 5.500 şi 6.000" de exemplare. "Cele mai multe exemplare sunt în India, aproximativ 1.400. Este vorba de un declin cu 60% comparativ cu estimările precedente, de acum 3 - 4 ani", a declarat expertul în timpul unei vizite în Suedia. Potrivit WWF, braconajul, distrugerea habitatului natural al acestor feline şi dispariţia, din cauza vânătorilor, a animalelor pe care le consumă constituie principalele cauze ale acestui declin alarmant. "Situaţia este destul de critică", a comentat Pandav. Acesta a explicat că tigrii sunt vânaţi ilegal în urma cererii uriaşe de oase, utilizate în medicina tradiţională chineză.
Expertul şi-a exprimat "speranţa" pentru aceste feline, mai ales pentru că ele se reproduc repede şi sunt animale prolifice ca şi rudele lor, pisicile. Însă, pentru a se întâmpla acest lucru, este nevoie de mai multe condiţii: de păduri, de hrană şi de conservarea habitatului natural.