x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Produsele online plătite, preferate de tinerii de până la 20 de ani

Produsele online plătite, preferate de tinerii de până la 20 de ani

de Anca Aldea    |    17 Feb 2010   •   00:00

Un studiu dat publicităţii de săptămânalul american Time arată că tinerii sunt cei mai dispuşi să plătească bani pentru conţinutul online al unor firme care vând servicii şi produse. Condiţia pe care aceşti clienţi o pun este ca oferta să fie de calitate ridicată.

Sondajul, realizat de compania de marketing şi media Nielsen pe un număr de 27.000 de respondenţi din 52 de ţări, arată că 71% dintre aceste persoane refuză categoric să acceseze informaţii gratuite, fie că este vorba de ştiri ori de filme sau muzică, preferând conţinutul plătit. Potrivit sondajului, peste 50% dintre cei chestionaţi s-au declarat dispuşi să plătească pentru filme, muzică şi jocuri cumpărate de pe internet, însă mult mai puţini au afirmat că ar scoate bani din buzunar pentru a citi reviste din world wide web.

Pe de altă parte, mai puţin de o treime dintre consumatorii globali şi-ar folosi cardul bancar pentru a citi ştiri de calitate de pe site-urile cotidianelor sau a accesa emisiuni de radio pe internet. Împărţiţi pe categorii de vârstă, persoanele de până la 20 de ani s-au declarat mai dispuse să plătească pentru produse şi servicii online faţă de persoanele de peste 65 de ani.

PREFERINŢELE CONSUMATORULUI GLOBAL
Întrebate dacă au plătit deja pentru anumite produse pe net, persoanele chestionate au răspuns afirmativ în cazul următoarelor produse: în poll-position se află muzica şi jocurile urmate de filme artistice şi documentare, reviste, ziare, emisiuni radio, alte surse de ştiri, comunităţi sociale, podcast-uri, bloguri. Ulterior, respondenţii au afirmat că sunt dispuşi să plătească pentru: filme artistice şi muzică (pe primul loc); jocuri, filme documentare şi reviste (pe locul al doilea); iar următoarele locuri sunt ocupate de: ziare, alte surse de ştiri, emisiuni de radio, comunităţi sociale, podcast-uri şi bloguri.

×
Subiecte în articol: magazin