Avem de-a face cu un nou sindrom al lumii moderne. "Consumatorii de azi dependenţi de aparatura digitală sunt din ce în ce mai depăşiţi şi enervaţi de problemele tehnice din viaţa lor cotidiană", arată studiul realizat de Chief Marketing Officer Council (CMOC), o organizaţie care reuneşte 4.500 de directori de marketing din 70 de ţări, publicat pe internet şi citat de AFP.
În rândul cauzelor ce provoacă acest sindrom au fost identificate "computerele şi aparatele complicate şi frustrante, defecţiunile tehnice, infectarea computerelor cu viruşi şi lungile perioade de aşteptare până la rezolvarea acestor probleme", arată studiul. Acesta include şi un sondaj realizat pe un eşantion de aproape 1.000 de persoane din America de Nord.
CU DOUĂ TĂIŞURI
"Calculatoarele au devenit atât de importante, încât s-au transformat într-un cuţit cu două tăişuri", a subliniat Murray Feingold, medicul care a identificat acest nou sindrom, potrivit studiului. "Când funcţionează bine, (calculatoarele) sunt formidabile. Dar când ceva nu merge, intrăm în panică imediat - este ceea ce eu numesc sindromul stresului informatic", a adăugat doctorul Feingold.
Studiul solicită găsirea unei metode prin care aparatura actuală să devină mai puţin frustrantă.