x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tinerete + Mariaj – Copii = Reteta fericirii

Tinerete + Mariaj – Copii = Reteta fericirii

28 Feb 2011   •   18:02

Cuplurile tinere şi căsătorite, care nu şi-au întemeiat încă o familie, au cele mai fericite relaţii, conform unui studiu din Marea Britanie, publicat luni. Studiul 'Understanding Society' /'Să înţelegem societatea'/ a fost comandat de Consiliul de Cercetare Economică şi Socială, susţinut de guvernul britanic, şi a costat 48,9 milioane de lire sterline. Concluziile iniţiale ale acestuia arată un grad mai redus de mulţumire în cazul cuplurilor care sunt împreună de mai mult timp, comparativ cu cele nou formate, iar femeile resimt un declin mai accentuat al fericirii faţă de bărbaţi.

Conform descoperirilor făcute de cercetători, cuplurile care sunt împreună de mai puţin de cinci ani se simt mai fericite decât cele care sunt într-o relaţie mai îndelungată.
Studiul finanţat de contribuabili va urmări 40 de mii de gospodării în următorii 20 de ani, în încercarea de a îmbunătăţi modul în care sunt înţelese viaţa şi trăirile oamenilor. Acesta 'va analiza peisajul social al Marii Britanii pe măsură ce îşi revine din cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani'.
Potrivit acestuia, cuplurile căsătorite sunt mai fericite decât cele care trăiesc în concubinaj. De asemenea, conform studiului, este mai probabil ca relaţiile în care ambii parteneri au o educaţie universitară să se simtă fericite.
Apariţia unui copil poate influenţa negativ idila romantică. Cercetătorii au descoperit faptul că cele mai nefericite sunt cuplurile care au copii preşcolari, însă situaţia se îmbunătăţeşte pe măsură ce creşte mezinul familiei.
Potrivit concluziilor studiului, şomajul are un impact negativ asupra gradului de satisfacţie adus de relaţie unui bărbat. Însă, în timp ce venitul nu afectează fericirea bărbaţilor, acest aspect poate avea 'o importanţă moderată' pentru femei.
60% din cei 1268 de tineri intervievaţi s-au declarat 'complet satisfăcuţi' de viaţa lor de familie.
În ceea ce îi priveşte pe copii, locuirea în familii cu un singur părinte este asociată cu un grad mai redus de fericire, ca şi în cazul convieţuirii cu fraţi mai mici. Împărţirea căminului cu mai puţini copii corespunde unui grad mai ridicat al satisfacţiei.
Conform studiului, copiii din Marea Britanie sunt mai predispuşi a fi intimidaţi de fraţii lor decât cei din Statele Unite, Israel şi Italia. 54% din copiii cu fraţi sau surori din Marea Britanie susţin că sunt hărţuiţi de aceştia.
Studiul a mai arătat şi faptul că una din şase gospodării se află în pragul sărăciei, în această categorie intrând mai ales pensionarii şi familiile în care există copii.
'Concluziile vor influenţa nu numai deciziile individuale de viaţă, dar vor determina şi politicile guvernamentale să îşi direcţioneze eforturile către cei care au mai multă nevoie de acestea', a afirmat într-o declaraţie David Willets, ministrul Universităţilor şi Ştiinţelor.
Constatările studiului apar la mai puţin de o săptămână după ce Marea Britanie a început să măsoare gradul naţional de fericire, pentru a afla cât de satisfăcuţi sunt britanicii de viaţa lor.

×