x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT&C-ul, în poziţie de “drepţi” în faţa ministrului Sandu

IT&C-ul, în poziţie de “drepţi” în faţa ministrului Sandu

de Alexandru Radescu    |    27 Mai 2010   •   00:00
IT&C-ul, în poziţie de “drepţi” în faţa ministrului Sandu
Sursa foto: Răzvan Chiriţă/Mediafax

Prezent azi la evenimentul “Ziua Comunicaţiilor”, ministrul Gabriel Sandu a ţinut neapărat să iasă în evidenţă cu declaraţii care deja l-au “consacrat”.



Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a mustrat pe cei care nu înţeleg faraonicul proiect de digitalizare în valoare de jumătate de miliard de euro, respectiv e-România, vizând şi industria it&c. "Toată industria IT&C trebuia să fie în picioare, trebuia să ştie că acest proiect reprezintă baza pentru următorii ani", a declarat ministrul Sandu, stârnind consternare printre cei 200 de reprezentanţi români şi străini, ai industriei de profil, prezenţi în sală.

Cu acelaşi prilej, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a prezentat raportul pieţei de comunicaţii electronice, criza economică nedomolindu-ne timpul petrecut cu celularul la ureche. Am vorbit mai mult, am trimis mai multe SMS-uri, la toate astea contribuind presiunile mediului asupra operatorilor mobili, obligaţi să micşoreze tarife, să facă oferte "speciale" pentru a-şi menţine clienţii sau a aduna alţii noi.

Conform documentului menţionat, volumul traficului de voce iniţiat în reţelele mobile de telefonie a crescut cu 39% în 2009, la 42 miliarde de minute, faţă de anul precedent. Traficul lunar, efectuat în medie de un utilizator, a însumat două ore şi 22 minute, avansul faţă de 2008 fiind de 28 minute.

De asemenea, un utilizator a transmis lunar un număr de 25 SMS-uri, cu 9 mai mult faţă de media înregistrată în anul 2008.

Dinamism se înregistrează şi la broadband: numarul conexiunilor de acces la internet in bandă largă la puncte fixe a crescut cu 12%, respectiv 66% în domeniul broadband-ului mobil.

Pe partea de telefonie fixă însă, traficul de voce a scăzut cu 14% anul trecut, comparativ cu 2008.

×