x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Scumpa Românie digitală

Scumpa Românie digitală

24 Mar 2010   •   00:00

Centrul Naţional România Digitală va organiza în aprilie o licitaţie pentru achiziţionarea unei platforme pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional, valoarea contractului fiind estimată la aproximativ 20 de milioane de lei (TVA inclusă).

CNRD este în subordinea Ministerului Comunicaţiilor, licitaţia urmărind achiziţionarea de servicii de instalare computere şi echipamente de procesare a informaţiilor, de consultanţă privind gestionarea proiectelor, precum şi servicii de software şi de publicitate.

"Proiectul urmăreşte implementarea unui «ghişeu electronic central» la nivel naţional, la care să se poată conecta atât operatori economici, cât şi cetăţenii sau alte autorităţi publice. Conţinutul şi structura serviciilor furnizate trebuie să poată fi extinse pe măsură ce autorităţile vor oferi servicii publice «on-line» mai multe şi mai diverse", se arată în caietul de sarcini publicat pe e-licitatie.ro, preluat de Mediafax.

Ghişeul a fost conceput sub forma unui Punct de Contact Unic electronic, precum şi sub forma unui acces centralizat de tip «One-Stop-Shop» prin care se oferă diverse alte servicii de guvernare electronică, pentru persoane fizice şi juridice.
CNDR a fost înfiinţat la finele anului 2009, prin reorganizarea activităţii fostei Agenţii pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).

Contractul se va derula pe o perioadă de nouă luni de la data atribuirii.

E-ROMÂNIA DE 500 DE MILIOANE DE EURO
Guvernul a aprobat săptămâna trecută strategia naţională e-România (digitalizare prin site-uri şi servicii online), propusă de Ministerul Comunicaţiilor, alocând aproape jumătate de miliard de euro pentru perioada 2010-2013.

În linii mari, strategia e-România (www.romania.gov.ro) vizează trei tipuri de servicii: electronice (înfiinţare de firme, avize de construcţie, taxe şi impozite), informare online (transport, justiţie, turism) şi suport (autentificare, facturare electronică). Ar fi vorba despre interconectarea administraţiei publice din România, atât centrală, cât şi locală, o serie de site-uri cu aplicaţii specifice şi infrastructura harware necesară.

×
Subiecte în articol: redactie