x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Supercomputer - Studiul orezului

Supercomputer - Studiul orezului

24 Mai 2008   •   00:00

IBM şi cercetătorii Universităţii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez. Avînd o putere de procesare de 167 tera­flopi, echivalentul primelor trei super­computere din lume, supercom­pu­terul World Community Grid va folosi puterea neutilizată şi do­na­tă de aproape un milion de compute­re individuale pentru o nouă ini­ţi­a­tivă ce va studia orezul la nivel ato­mic.



IBM şi cercetătorii Universităţii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez. Avînd o putere de procesare de 167 tera­flopi, echivalentul primelor trei super­computere din lume, supercom­pu­terul World Community Grid va folosi puterea neutilizată şi do­na­tă de aproape un milion de compute­re individuale pentru o nouă ini­ţi­a­tivă ce va studia orezul la nivel ato­mic. WCG va rula un pro­gram de mo­de­la­re tridimensională creat de bi­ologii din domeniul de calcul de la universi­ta­te pentru a studia structurile proteinelor ce formează compoziţia orezului. În final, acest proiect va crea cea mai mare şi mai completă hartă cu proteinele orezului şi funcţiile lor. 

PARTICIPARE. Oricine de­ţi­ne un computer şi conexiune la internet poate face parte din proiect. Pentru a dona timpul de nefolosire a com­puterului, oamenii se pot înregis­tra la adresa www.worldcommunitygrid.org şi pot instala un software, gratuit şi securizat. În momentul în care computerele sînt în stare „idle“, se cer date de la serverul WCD.

×
Subiecte în articol: IT