IBM şi cercetătorii Universităţii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez. Avînd o putere de procesare de 167 teraflopi, echivalentul primelor trei supercomputere din lume, supercomputerul World Community Grid va folosi puterea neutilizată şi donată de aproape un milion de computere individuale pentru o nouă iniţiativă ce va studia orezul la nivel atomic.
IBM şi cercetătorii Universităţii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez. Avînd o putere de procesare de 167 teraflopi, echivalentul primelor trei supercomputere din lume, supercomputerul World Community Grid va folosi puterea neutilizată şi donată de aproape un milion de computere individuale pentru o nouă iniţiativă ce va studia orezul la nivel atomic. WCG va rula un program de modelare tridimensională creat de biologii din domeniul de calcul de la universitate pentru a studia structurile proteinelor ce formează compoziţia orezului. În final, acest proiect va crea cea mai mare şi mai completă hartă cu proteinele orezului şi funcţiile lor.
PARTICIPARE. Oricine deţine un computer şi conexiune la internet poate face parte din proiect. Pentru a dona timpul de nefolosire a computerului, oamenii se pot înregistra la adresa www.worldcommunitygrid.org şi pot instala un software, gratuit şi securizat. În momentul în care computerele sînt în stare „idle“, se cer date de la serverul WCD.
Citește pe Antena3.ro