"Am auzit de IMA prima oară într-un spot difuzat pe Antena 1. Îmi aduc aminte perfect ziua. Era într-o joi, în primăvara anului trecut, în timpul Observatorului de la ora 16.00, prezentat atunci de Oana Frigescu. Seria 4 tocmai se pregătea de examenul final şi urmau înscrierile pentru seria 5. Am reflectat la decizia de a mă înscrie timp de cinci luni. Nu îndăzneam să le spun părinţilor despre idealul meu de a deveni un jurnalist foarte bun în politică pentru că mă temeam că nu coincide cu ce au pregătit ei pentru viitorul meu. În plus, era vorba şi de bani. 1.500 de euro, fără nicio garanţie că voi obţine un loc de muncă. Eram în an terminal la facultate, iar următorul obiectiv era obţinerea unui job bun. Nu puteam să mai invoc şcoala, plus că îmi doream să obţin o oareşicare independenţă. Aşadar, argumentele trebuiau să fie solide şi întemeiate. Am susţinut lucrarea de licenţă cu acest gând, că trebuie să-i conving pe părinţi, în special pe tata, de determinarea mea de a deveni jurnalist. Şi am reuşit. Astfel, sfârşitul verii m-a găsit aplicând pentru cursurile IMA. A urmat interviul cu Sandra Stoicescu, pe care nu o să-l uit niciodată. M-am fâstâcit şi am dat răspunsuri evazive, fix din domeniul în care doream să profesez. Am ieşit din sala de interviu plângând. A urmat o noapte albă în care am negociat la sânge cu mine. A doua zi m-am apucat serios de treabă, adică de citit mult: Constituţie, Legislativ, Guvern, Curte Constituţională, Administraţie Prezidenţială s.a.
În prima zi de cursuri am întâlnit-o în autobuz pe Diana. Pline de speranţe şi de emoţie, căutam amândouă clădirea INAV, locul spre care aveam să ne îndreptăm în fiecare zi, timp de trei luni. În ziua acea, am câştigat un prieten. La IMA, am învăţat de la Ferenc Vasas, "căpcăunul" cel mai simpatic, liedul-balaur, piramida inversată, dar mai ales cum poţi să ai 60 de ani şi o energie de 20. Este bunicul pe care şi-l doreşte orice copil. Am fost mai interesată de cursurile Sandrei şi ale lui Victor Ciutacu, dar numai pentru că disciplinele lor se aflau în aria mea de interes. De la IMA am învăţat că trebuie să te baţi cu cei mai mari monştri pentru a izbuti. Încă fac asta. Partea grea începe abia când termini cursurile. Pentru a deveni bun în meseria asta trebuie să munceşti mult, mult.
După absolvirea IMA, am făcut practică în redacţia Antenelor, iar prima ofertă a venit din partea lor, de a fi reporter la "Observator Special", însă am considerat că nu mi se potrivea. Echipa "Politic" de la Antena 3 era completă şi am considerat că drumul meu trebuie să înceapă de altundeva şi a început la "Adevărul". Pe 24 aprilie, împlinesc un an de presă. Sunt cel de-al patrulea membru al secţiei "Politică". Este vorba de multă bătaie de cap, de cel puţin zece ore de muncă pe zi, de weekenduri care te prind la muncă când prietenii tăi sunt la terase sau în parc. Însă, toate acestea nu mai contează când a doua zi deschid ziarul la pagina 9".
Mădălina Mihalache a absolvit cursurile IMA în 2013 și, în prezent, este redactor la sectia Politic a cotidianului Adevărul.
La IMA poate începe şi povestea ta de succes. Daca visezi o carieră in televiziune, înscrie-te la Intact Media Academy!