Ministerul Tineretului şi Sportului i-a acordat vineri Simonei Halep titlul onorific de Maestru al Sportului. ”Sunt foarte mândru de ce a realizat Simona, suntem cu toţii foarte mândri. Poate fi un model pentru orice tânăr care vrea să facă sport şi să devină un membru de seamă al societăţii. Doar Simona trebuie să vorbească, noi vrem doar să ne arătăm respectul şi admiraţia pe care i-o purtăm. La decizia mea şi a doamnei Carmen Tocală, Simona va fi maestru al sportului, al tenisului şi va primi un trofeu special. E un moment favorabil pentru toate sporturile, dar în special pentru tenis”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.
Cele mai importante declarații ale Simonei Halep:
- Mă bucur că am putut să muncesc şi să-mi îndeplinesc visul, dar am făcut şi fac ceea ce-mi place în viaţă.
- Mă simt foarte bine, o să-mi revin, e doar o inflamaţie uşoară.
- Nu m-am gândit să schimb ceva în România, ci să aduc ceva ţării. Am început tenisul de la patru ani şi jumătate, am făcut mult atrenament, când eram mică o dată pe zi şi nici acum nu mă antrenez extraordinar de mult, dar cât trebuie.
- Sunt sacrificii, renunţ la viaţa normală a unui tânăr, dar se vede că a meritat. Nu prea mai simt presiune, cred că m-am maturizat. Iau fiecare meci în parte şi dau tot ce pot în ziua respectivă.
- Nu mă mai gândesc la ce trebuie să arăt pentru că sunt favorită. Joc mult mai agresiv decât înainte.
- Admir toţi sportivii care au făcut ceva în numele ţării.
- Tenisul e un sport individual, părinţii şi familia te susţin cât pot, alături de sponsori. Eu de la 14 ani am venit în Bucureşti şi am avut teren disponibil de la Federaţia de Tenis.
- Acum sunt mult mai respectată din ce simt eu, sunt mai mult salutată şi simt când intru pe teren că adversarul îşi doreşte să joace cât mai bine şi să mă învingă. E o schimbare în bine.
- Sunt o persoană foarte norocoasă, la viaţa pe care o am acum şi la locul pe care am ajuns în clasament. Sunt sigură că cineva, acolo sus, mă iubeşte.
- Este foarte greu să ajung în Top3, dar voi face tot posibilul şi voi încerca să urc cât mai mult.
- Antrenorii români sunt foarte buni. Vreau să mulţumesc domnului Stan, primului meu profesor, de la Constanţa. El mi-a pus racheta în mână şi mi-a spus că voi ajunge mare jucătoare. Eu am decis să am un antrenor străin, să văd cum este la acest nivel, dar nu fac diferenţe.
Simona Halep a devenit săptămâna trecută, după succesul de la Doha (Qatar), a 12-a jucătoare din istoria tenisului feminin care a reuşit să câştige şapte finale consecutive în circuitul WTA. Dacă va reuşi să se impună şi în următoarea finală pe care o va disputa, Halep o va egala pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, care a cucerit opt titluri în opt finale consecutive, jucate între 2012 (Charleston) şi 2013 (Brisbane).
Lider din acest punct de vedere este germanca Steffi Graf, cu 15 trofee în tot atâtea finale disputate la rând, urmată de belgianca Kim Clijsters (11), americanca Venus Williams, sârboaica Monica Seles şi belgianca Justine Henin, toate cu câte 10 titluri consecutive.
În vârstă de 22 ani, Simona Halep a intrat în elita tenisului profesionist feminin după această serie de succes, urmând ca de luni să ocupe poziţia a 7-a în clasamentul WTA. Jucătoarea română este în prezent accidentată la glezna dreaptă, fiind nevoită să se retragă din turneul de la Dubai încă din primul tur, medicii recomandându-i o perioadă de repaus de 10 zile. Halep a câştigat în 2013 turneele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, iar anul acesta s-a impus la Doha.