x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea adoptării pachetului de ajutor pentru Ucraina

Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea adoptării pachetului de ajutor pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   09:40
Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea adoptării pachetului de ajutor pentru Ucraina
Sursa foto: Twitter

Președintele SUA, Joe Biden, și-a cerut scuze omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru întârzierea de la începutul acestui an în adoptarea unui nou pachet de ajutor militar, care a fost blocat de opoziția republicană din Congres, potrivit The Guardian.

Biden și-a cerut scuze în timp ce anunța un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri bilaterale cu Zelenski, vineri.

„Știți, nu ați cedat deloc, continuați să luptați într-un mod care este remarcabil, este remarcabil – și nu vă vom abandona”, i-a spus Biden președintelui ucrainean.

„Îmi cer scuze pentru săptămânile în care nu am știut ce va trece, în ceea ce privește finanțarea, pentru că am avut probleme în a obține proiectul de lege pe care a trebuit să îl aprobăm și care avea banii de la unii dintre membrii noștri foarte conservatori care îl rețineau, dar am reușit să îl facem”, a continuat el.

Biden și Zelenski au participat la evenimentele de 80 de ani de Ziua Z din Normandia, în nordul Franței

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: biden Zelenski ucraina ajutor militar