UPDATE: Echipa de jurnalişti a postului TV Antena3 a fost eliberata, dupa 6 ore de la retinere. Zeci de alţi jurnalişti străini au fost reţinuţi, în Egipt, sau au fost ţinta unor violenţe din partea susţinătorilor preşedintelui. Între alte măsuri, autorităţile au făcut "paşi controversaţi" contra jurnaliştilor care acoperă evenimentele din această ţară. Vicepreşedintele Omar Suleiman a afirmat, pe postul naţional de televiziune, că presa străină încurajează acţiunile de protest.
Ieri, Antena3 a anunţat că echipa sa de jurnalişti aflată în Egipt a fost reţinută de către autorităţi.
Potrivit primelor informaţii, corespondentul Carmen Avram a fost reţinut de poliţie, iar operatorul de imagine Cristian Tamaş trebuie să aducă la secţie casetele ce conţin înregistrari ale evenimentelor din Egipt, pentru a fi investigate.
Într-o intervenţie telefonică la "Sinteza zilei", Cristian Tamaş a spus că deşi poliţiştii au garantat că vor fi eliberaţi fără probleme după ce va preda autorităţilor casetele în cauză, la ieşirea din secţia de poliţie, cetăţeanul care îi condusese acolo i-a recomandat să nu aducă decât casete ce conţin înregistrări care să nu prezinte acte de violenţă.
Corespondentul special Jurnalul Naţional, Oana Dobre, a declarat că întreaga capitală egipteană este dominată de către manifestanţii anti-Mubarak, fiecare intersecţie fiind împânzită de reprezentanţi ai armatei, care efectuează controale şi reţineri ale jurnaliştilor străini.
Autorităţile din Cairo nu au acţionat în forţă asupra jurnaliştilor români, procedura de verificare a conţinutului casetelor cu înregistrări fiind una comună, prin acelaşi tip de control trecând mai multe echipe de jurnaliştii, din ţări diferite.