Park Hyun-suk, o văduvă care și-a pierdut soțul din cauza gwarosei - cuvântul coreean pentru moarte din cauza extenuării - a fost nevoită să caute mult pentru a găsi o poză cu ei împreună, scrie CNN.
„Am crezut că am făcut câteva poze împreună”, a spus aceasta, căutând prin telefon. „Nu am făcut una în acea excursie?”. În cele din urmă, Park a găsit una în care soțul ei era îmbrăcat în uniforma de la muncă.
Chae Soo-hong a lucrat la un furnizor de produse alimentare specializat în jangjorim, un fel de mâncare tradițional pe bază de carne de vită și sos de soia. Acesta trebuia să se asigure că producția este gata la timp.
În timpul săptămânii, acesta mergea la fabricile companiei și supraveghea producția. Sâmbăta își petrecea timpul la birou. Chiar și atunci când ajunge acasă continua să muncească: vorbea la telefon cu angajații companiei, majoritatea străini care încercau să se acomodeze în Coreea de Sud.
„Când s-a angajat în 2015, compania avea 30 de angajați. Până în momentul în care a murit, compania a crescut la 80 de angajați, însă munca sa era într-o continuă creștere”, a spus Park pentru CNN.
Chae a murit în jurul orei 19:00, într-o sâmbătă din luna august a anului 2017. În acea dimineață, când se pregătea să plece la muncă, a spus că se simte obosit, însă Park nu s-a gândit mult la asta, pentru că soțul ei era mereu obosit.
Colegii lui Chae l-au găsit prăbușit în biroul său. Cauza exactă a morții nu a fost niciodată descoperită.
Chae este unul dintre sutele de persoane care au murit în Coreea din cauza extenuării, în 2017, potrivit datelor guvernamentale. Potrivit datelor, sud-coreeni muncesc cu aproximativ 50% mai mult decât nemții.
În iulie, Guvernul a hotărât să reducă numărul de ore pe săptămână de la 68 la 40. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a spus că această mișcare este o „oportunitate importantă pentru a trece de la o societate extenuată la o societate care petrece timp cu familia”.
Cu toate acestea, pentru familiile care au plătit deja costul extenuării, nu s-a găsit nicio alinare.