x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 21. Bombardamente în Harkov. Zelensky: ”Destinul țării noastre este decis în aceste momente”

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 21. Bombardamente în Harkov. Zelensky: ”Destinul țării noastre este decis în aceste momente”

16 Mar 2022   •   06:30
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 21. Bombardamente în Harkov. Zelensky: ”Destinul țării noastre este decis în aceste momente”
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 21.

Update 20:40 Lupta ce a devenit aproape zilnica in Ucraina: tanc T72 B contra aruncator Javelin. Imagini spectaculoase:

Update 20:09 Pacienții cu COVID-19 din Ucraina se tem sa nu ii infecteze si pe alții în timp ce se ascund în adăposturi de bombardamente.Măștile medicale și distanțarea socială au devenit de domeniul trecutului în Ucraina încă de când Rusia a lansat războiul total împotriva țării pe 24 februarie. Măsurile de precauție recomandate în timpul pandemiei au fost în mare parte neglijate de ucraineni, care se concentrează acum pe salvarea vieții lor de bombardamente constante și alte atacuri..

Update 20:08 Presedintele Ucrainei a prezentat Congresului SUA un film cu mesajul "Inchideti cerul". Filmul complet, aici:

Zelinsky

Update 19.58 Bombardamentele din aceasta seara au distrus la Kiev trei imobile. Numarul victimelor nu este cunoscut inca.

 

Update 19.43 Noua metoda de a fugi din Ucraina: in cutia cu jucarii

 

Update 18.56 Ramzan Kadirov, liderul cecen, anunta ca trupe din subordinea sa controleaza parti din Mariupol

Update 18.50 Surse neoficiale ucrainene sustin ca in urma cu putin timp, la Mariupol a avut loc un nou atac aerian in timpul caruia o bomba a cazut peste Teatrul Dramatic. In subsolul institutiei se adapostea un numar mare de  localnici. Nu se cunoaste exact numarul celor prinsi sub daramaturi. Cladirea si adapostul antiaerian sunt distruse.

Update 18.18 Harkov, zona industriala

Update 18.13 Canale de informare rusesti arata o noua concentrare de forte ale Federariei Ruse in regiunea Sumi

Update 18.01 Armata ucraineană anunță că nave ruse de război de la Marea Neagră au bombardat zona de coastă, în apropierea oraşului Odesa.

Update 17.37 In jurul orei 16.30, în zona Stepnogorsk, trupele Federatiei Ruse au tras cu artilerie grea asupra unui convoi de masini civile care se deplasa pe o autostrada spre Zaporizhia.

Update 17.35 Un alt elicopter inamic Ka-52 a fost doborât lângă Nikolaev Videoclipul a fost publicat de Forțele Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Update 17.31 Trupele militare ruse care ocupau aeroportul din Herson tocmai au fost tinta unor lovituri de rachete efecuate de artileria ucraineana.

Update 17.00 Aproximativ 4,4 mii de oameni, dintre care peste o mie sunt copii, au sosit la Zaporojie din Mariupol, anunță serviciul de presă al Consiliului Local Mariupol, scrie novosti.dn.ua.

Update 16.40 Presa rusă scrie că, membrul delegației ucrainene la discuțiile cu Rusia, Mihail Podolyak a anunțat pregătirea documentelor pentru eventuale negocieri directe între Zelensky și Putin.

Update 16.05 Putin: operațiunea specială merge bine, strict conform planului. Potrivit președintelui Federației Ruse, tacticile Ministerului rus al Apararii  au functionat pana acum, , iar soldații care participă la invazia Ucrainei "dau dovadă de maxim curaj și eroism". "Prezența trupelor ruse lângă Kiev și alte orașe ucrainene nu este legată de dorința de a ocupa teritorii străine. Țara noastră nu are un astfel de obiectiv", a mai spus presedintele Federatiei Ruse.

Update 16.00 Odesa. Punctele defensive strategice ale orasului

Update 15.50 Situatia operationala la Mariupol

Update 15.40 Alte bombardamente au loc in regiunea Kiev

Update 15.35 Cel putin zece persoane au fost omorate de explozia unei bombe la Cernihiv. Oamenii profitau de incetarea alarmei aeriene si se aflau la o coada pentru a capata paine. Artileria ruseasca a deschis din nou focul, iar oamenii au fost rapusi de schije

Update 15.25 Drapelul Rusiei este coborât la Consiliul Europei, după ce țara a fost exclusă din organizație.

Update 15.01 Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, s-a adresat Congresului SUA, printr-o intervenție video. ”Destinul țării noastre este decis în aceste momente” a spus el. 

Update 15.00 Kremlinul susține că, în ciuda sancțiunilor impuse de SUA și Occident, președintele rus Vladimir Putin este deschis pentru discuții cu omologul său american Joe Biden, scrie TASS și CNN.

Update 14.25 Peste 500 de oameni au murit în urma bombardamentelor lansate în Harkov în cele 21 de zile de război în Ucraina. Datele statistice au fost publicate miercuri, 16 martie, de Serviciul de Stat de Urgență din Ucraina. 

Update 14.20  Orașul Harkov continuă să fie atacat de forțele ruse.

Update 14.00 Școala 66 din Mariupol a fost distrusă în urma bombardamentelor.

Update 13.00 Din nou, la Harkov, sunt inregistrate explozii

Update 12.40 Dupa atacul aerian de la Harkov echipele de salvatori continua sa caute supravietuitori. Pana acum, de la inceputul razboiului, la Harkov, 189 de persoane au fost scoase din ruine si transportate la unitarile de urgenta

Update 12.20 Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a afirmat pe Telegram că forțele ucrainene l-au ucis pe generalul-maior rus Oleg Mitiaev în timpul luptelor de la periferia orașului Mariupol, din sud-estul țării.

Update 12.10 Șeful delegației ruse, consilierul prezidențial, Vladimir Medinsky, susține că, negocierile dintre Moscova și Kiev privind soluționarea situației din Ucraina sunt dificile și lente, transmite agenția de presă rusă RIA Novosti.

Potrivit lui Medinsky, obiectivul Rusiei în negocierile cu Ucraina nu s-a schimbat. „Rusia își dorește ca Ucraina să fie pașnică, liberă, neutră și independentă”.

Update 11.55 Președintele Volodimir Zelenski va susține, astăzi, un discurs în fața membrilor Congresului SUA prin videoconferință. Federația Rusă continuă invadarea Ucrainei iar Kievul vrea implicarea mai puternică a Statelor Unite. 

Update 11.50 Ministerul rus al Apararii a publicat imagini cu un depozit de armament ucrainean. Institutia precizeaza ca militarii sai au gasit mii de grenade antitanc, sute de aruncatoare de grenade si multa munitie. Toate acestea, potrivit anuntului oficial, vor fi predate fortelor de voluntari separatisti din Donetk si Lugansk.

Update 11.30 Ministerul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, într-un interviu pentru RBC, că există o oarecare speranță ca în negocierile dintre Rusia și Ucraina să existe un compromis. Potrivit lui Lavrov, „Operațiunea militară” nu este atât despre Ucraina, cât despre ordinea mondială

Update 10.50 Șeful Administrației Regionale de Stat din Odesa, Maxim Marcenko, anunță că miercuri dimineața două avioane rusești au fost doborâte în apropierea orașului Odesa.

Update 10.40 Peste 3.000 de mașini care transportau cetățeni din orașul ucrainean asediat Mariupol au ajuns în Zaporojie, a declarat șeful administrației regionale, Oleksandr Starukh, pe canalul său Telegram.

Update 10.30 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a venit cu o nouă adresare video către poporul său în care a menționat că este sigur că „războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei se va încheia în rușine și sărăcie”.

În noul său mesaj video postat pe Facebook Zelensky menționează că, din cauza agresiunii pe scară largă împotriva Ucrainei, Federația Rusă este amenințată cu mulți ani de izolare. 

Update 10.20 imagini cu rachetele rusesti care au lovit azi dimineata Kievul

Update 09.50 Ministerul rus de Externe anunță că, de la începutul „operațiunii militare”, au fost distruse 111 avioane ucrainene, 68 elicoptere, 160 drone, 159 sisteme de rachete antiaeriene, 1353 tancuri și alte vehicule blindate, 129 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 493 piese de artilerie de câmp și mortiere.

Update 09.30 Ministerul ucrainean al Apărării anunță că, de la începutul invaziei ruse, aproape 13.800 de militari ruși au fost uciși pe teritoriul Ucrainei. Potrivit autorităților din țara vecină, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă 430 de tancuri, 1.375 de blindate, 190 de sisteme de artilerie și 84 de avioane.

Totodată, au fost distruse 108 de elicoptere, trei bărci și 819 de vehicule.

Update 09.20 Imagini de la gara „Zaporojie 2”, unde în urma exploziei s-au spart geamurile, iar un proiectil ar fi lovit chiar lângă linia de cale ferată.

Update 09.00 Artileria ucraineana a bombardat in cursul noptii pozitii ale militarilor rusi

Ucraina

Update 08.45 Unde au lovit rachetele de acum cateva momente

Update 08.40 O a doua racheta a explodat in cartierele Kievului

Update 08.25 In periferia Kievului au inceput luptele. Sunt schimburi de focuri, iar vehiculele blindate ale Federatiei Ruse inainteaza.

Update 08.15 Presa ucraineană publică noi imagini din orașul Harkov, care continuă să fie bombardat de trupele ruse.

Update 08.00 Si in Kiev au cazut cateva proiectile trase de militarii Federatiei Ruse

Update 07.55 In regiunea Harkov au continuat loviturile cu rachete

Update 07.50 Azi noapte, orasul Nikopol din zona Dnipropetrovsk a fost lovit puternic de artileria rusa

Update 07.40 În Kiev, fragmentele unei rachete au căzut într-o clădire rezidențială cu 12 etaje. În plus, este deteriorat și blocul cu 9 etaje de alături.

Update 07.20 Trupele ruse au tras noaptea trecută spre localitatea Tuzla din regiunea Odesa.

Update 07.00 Situația de pe frontul din Ucraina conform ultimei analize r3ealizată de Institutul de Studii de Război.

 Kiev: În timp ce forțele ruse au lansat luni și marți atacuri asupra Irpin și Guta-Mezhyhirksa - zone chiar în afara capitalei, nu au întreprins nicio acțiune mai amplă împotriva orașului în ultimele 24 de ore.

Mariupol: Rusia continuă să atace orașul sudic dinspre est și vest

Harkov: Forțele ruse se luptă cu deficitul de muniție în încercarea lor de a încercui acest oraș din nord-est

Regiunea Herson: Rusia a pretins în mod fals controlul acestei regiuni marți, dar nu a făcut niciun avans nici către Zaporijie, nici către Mykolaiv - orașele cheie

Odesa: Rusia nu este încă pregătită să lanseze o operațiune de pe mare împotriva orașului-port din sud, deoarece nu și-a stabilit trupe pe teren aici

Update 06.30 Sirenele antiaeriene au răsunat în mai multe orașe, în această dimineață.

 

Discuțiile Rusia-Ucraina s-au încheiat. Negociator ucrainean: se poate ajunge la un compromis

Discuțiile Rusia-Ucraina de marți s-au încheiat și vor fi reluate miercuri, anunță unul dintre negociatorii ucraineni, potrivit CNN. Negocierile sunt dificile, dar este loc pentru compromis, susține ucraineanul.

Discuțiile de marți s-au încheiat și vor reîncepe miercuri, a anunțat Mykhailo Podoliak pe Twitter.

„Vom continua mâine. Un proces de negociere foarte dificil. Sunt contradicții fundamentale. Totuși, există spațiu pentru compromis. În pauză, lucrul pe subgrupe va continua”, a explicat Podoliak.

A patra rundă a discuțiilor dintre cele două părți a început luni după ce a negocierile au fost oprite începând de săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: Ucraina