x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 22. 21 de persoane au murit în Merefa (Harkov) după bombardamentele rusești. Flota militară rusă s-a apropiat de regiunea Odesa

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 22. 21 de persoane au murit în Merefa (Harkov) după bombardamentele rusești. Flota militară rusă s-a apropiat de regiunea Odesa

17 Mar 2022   •   08:23
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 22. 21 de persoane au murit în Merefa (Harkov) după bombardamentele rusești. Flota militară rusă s-a apropiat de regiunea Odesa
Sursa foto: Colaj Hepta

Război în Ucraina, ziua 22.

Update 21: 44 Localitatea Stepnogorsk, regiunea Zaporoje. Lovituri de racheta

Update 21: 19 Un incendiu provocat de luptele ce se mai dau inca la periferia orasului Melitopol

Update 21: 16 Imaginile din satelit arata o noua grupare de tehnica militara pe aeroportul Cernobaevka/Herson. Anterior, aeroportul a foat supus bombardamentelor de catre artileria ucraineana

Update 21: 07 Armata rusa la Mariupol

Update 20: 44 Artileria ucraineana a bombardat satul Kazachya Lopan, regiunea Harkiv. Localitatea fusese cucerita de fortele Federatiei Ruse in timpul  diminetii. Rezultatul atacului de artilerie: sase morti

 

 

Update 20: 27

Update 20: 06 La periferia Kievului se dau lupte

 

Update 20: 04 Imagini din iadul de la Mariupol

Update 19: 34 Un bombardier SU ucrainean doborât lângă satul Glebovka, districtul Vyshgorod, regiunea Kiev.

Update 19: 25 Potrivit unor rapoarte preluate de mai multe canale de informare, trupele ruse au ocupat următoarele orașe in districtului Brovarsky: Baryshevka, Kalita, Dymerka si Kalinovka

 

Update 19: 24 Noi fotografii de la Harkov, Barabasovo - cea mai mare piata din Ucraina distrusa de un proiectil tras de armata Federatiei Ruse

Update 18: 55  In Rusia oamenii se lupta pentru o punga cu zahar

Update 18: 09 Zona industriala Barabasova din Harkov a fost bombardata

 

 

Update 17: 33 Mariupol, strada Troitkaia

Update 17: 26 Kadirov mai trimite o mie de ceceni in Ucraina. Comanda noii forte va fi preluata de Apty Alaudinov, al doilea ca putere in cadrul Ministerului de Interne cecen

Update 17: 25 Imagini groaznice venite din Mariupol

Mariupol pic.twitter.com/W3XidsAI8X

Update 17: 21 Mariupol, acum!

Mariupol pic.twitter.com/YI1faKN24R

 

Update 17: 15 Fostul centru comercial din Mariupol

Update 16.47 Imagini din Mariupol. In mare parte orasul este sub controlul rusilor. Puncte dispersate ucrainene inca mai opun rezistenta in diferite cartiere.

Update 16.45 Imagini din micul oras Rubijne dupa luptele care tocmai s-au incheiat

Update 16.40 Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu Erdogan. Președintele turc și-a repetat propunerea de a găzdui o întâlnire a președinților Rusiei și Ucrainei la Istanbul sau Ankara,

Update 16.35 Imagini de acum din Merefa, localitatea din regiunea Harkov, bombardata azi noapte. O scoala, o casa de cultura si cateva case au fost distruse.

Update 16.30 În Merefa, regiunea Harkov, în urma bombardamentelor rusești au murit 21 de persoane. 25 de persoane sunt rănite – multe în stare gravă.

Update 16.25 Locuitorii din Dnepropetrovsk raportează explozii și incendii în oraș

Update 16.20 Ankara este pregătită să organizeze o întâlnire între Zelensky și Putin, a declarat ministrul turc de externe Cavusoglu.

De asemenea, potrivit acestuia, Rusia nu se opune propunerii Ucrainei ca Turcia să devină unul dintre garanții securității.

Update 16.10 Locuitorii din Mariupol inca incearca sa fuga din oras. Lungi coloane de masini asteapta la iesirea din localitate

 

 

Update 16.05 Instalații industriale lovite la Harkov

 

 

Update 16.00 Lupte aeriene puternice, avioane prabusite. Scenele de lupte aeriene au loc in regiunea Herson.

Update 15.30 Forțele armate ale Ucrainei au eliberat satul Posad-Pokrovskoe, regiunea Herson și au învins forțele ruse.

Update 15.00 Organizaţia nonguvernamentală Human Rights Watch a cerut Ucrainei să înceteze să mai încalce drepturile prizonierilor de război ruşi, întrucât acest lucru este contrar convenţiilor de la Geneva, transmite joi AFP, citând un comunicat al HRW.

Update 14.00 Cum arata orasul Izyum acum. Pe strazi inca mai sunt puncte de aparare ucraineana.

Update 13.45 Negocierile dintre delegațiile ruse și ucrainene pentru a rezolva situația din Ucraina vor continua joi, 17 martie, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, scrie TASS.

Update 13.40 Cernihiv. Filmare din zona unei cladiri afectate azi de bombardamente. Salvatorii au scos dintre daramaturi o familie de cinci persoane. Doi copii au 3 ani, unul 12. Parintii sunt raniti grav.

Update 13.20 Asociația ucraineană de fier vechi se pregătește să prelucreze vehiculele militare rusești confiscate. Grupul a declarat pe 17 martie că cercetează experiența altor țări în transformarea echipamentelor militare în fier vechi. Doar vehiculele care sunt avariate dincolo de restaurare vor fi transformate în fier vechi.

Update 13.10 Flota militara ruseasca s-a apropiat de regiunea Odesa

Update 12.50 De ieri seara, pe aerodromul Bokov din Belarus sunt grupate noi escadrile de elicoptere de lupta rusesti (fotografie realizata prin satelit)

Update 12.45 Momente de lupta in regiunea Harkov. Filmarea arata cum distrug comandourile ucrainene tehnica militara ruseasca. Cadrele sunt filmate atat la sol cat si din drona de urmarire

Update 12.30 Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a îndemnat locuitorii din Kiev să nu neglijeze semnalele de alarmă și să meargă imediat la adăpost.

Update 12.00 Ministerul rus de Externe susține că este inacceptabil amendamentul aprobat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei prin care „Transnistria a fost recunoscută drept zonă de ocupație rusă”, transmite RIA Novosti pe Telegram.

Update 11.45 Fortele ucrainene au respins o incercare de inaintare a trupelor ruse in zona Izium. Potrivit unor surse neoficiale, brigada Federatiei Ruse care se afla in ofensiva "a fost spulberata"

Update 11.40 Acum se desfasoara acțiuni aeriene tactice in zona mai multor regiuni din Ucraina. Fortele aeriene ruse au schimbat tactica: elicoptere de atac Mi 28 si Ka 52 "Alligator" inainteaza pana la limita zonei de protectie antiaeriana ucraineana de unde lanseaza rachete pentru interceptarea dronelor armatei Ucrainei. Imagini spectaculoase:

Update 11.30 Ministerul ucrainean al Apărării anunță că, de la începutul invaziei ruse și până în prezent, aproximativ 14.000 de militari ruși au fost uciși pe teritoriul Ucrainei. Autoritățile din țara vecină anunță că, militarii ucraineni au reușit să distrugă 444 de tancuri, 1.435 de blindate, 201 de sisteme de artilerie și 86 de avioane rusești.

Totodată, au fost distruse și 108 de elicoptere, trei bărci și 864 de vehicule ale armatei Rusiei.

Update 11.20 Ambasadorul Fan Xianrong: China nu va ataca niciodată Ucraina.

Fan Xianrong, ambasadorul Chinei în Ucraina, a spus pe 16 martie, la o întâlnire cu guvernatorul regiunii Lviv, Maksym Kozytsky, că China nu va ataca niciodată Ucraina și va oferi ajutor economic țării. Presa occidentală a raportat mai devreme că Rusia a cerut Chinei ajutor militar, iar China și-ar fi exprimat deschiderea pentru a-l oferi.

Update 11.05 De la inceputul deplasarii lor in Ucraina, acestea sunt primele imagini in care unitati cecene sunt implicate in lupte. Schimbul de focuri are loc in Mariupol, la combinatul metalurgic Azovstal

Update 11.00 Ministerul rus al Apararii a  publicat o inregistrare video cu bombardamente efectuate in regiunea Kiev

Update 10.55 Oficiul procurorului general al Ucrainei, anunță că, de la începutul invaziei ruse și până în prezent, perioada 24 februarie – 17 martie 2022, în Ucraina au murit 108 copii, iar peste 120 au fost răniți.

Update 10.50 Primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, care a fost răpit de forțele ruse în urmă cu cinci zile, a înregistrat un mesaj în care mulțumește locuitorilor orașului și președintelui țării pentru lupta pentru apărarea țării.

Update 10.40 Continua pedepsele pentru cei prinsi ca fura in orasele ucrainene asediate

Update 10.25 Autoritatile ucrainene au informat care este situatia pe regiuni in aceasta dimineata. Astfel, in regiunea Kiev au fost alarme constante din cauza amenințării cu lovituri aeriene. In suburbiuile Bucha - Irpin, Bucha, Gostomel, Makariv se duc lupte. Se inregistreaza si lovituri de artilerie. În districtul Brovary au fost inregistrate lovituri cu rachete asupra așezărilor localitatii  Kalinov. Numărul victimelor este în curs de clarificare.
Regiunea Cernihiv: Au existat mai multe alarme aeriene in timpul noptii. Fortele Federatiei Ruse au efectuat foc de artilerie asupra Cernihivului. Numărul victimelor nu este cunoscut. 
Sumshchina: Artileria rusa a bombardat districtul Sumy timp de câteva ore.  Nu există date despre victime în acest moment.
Regiunea Zhytomyr: Nu au fost lovituri aeriene și de rachete, în ciuda mai multor alarme.
Regiunea Kirovohrad: Situația este sub control, două alarme aeriene
Regiunea Dnipropetrovsk: O alarma aeriană. În general, calm.
Regiunea Harkiv: la Harkov au fost inregistrate bombardamentele haotice intreaga noapte. Au fost lovite imobile rezidentiale, școli, depozite. Numărul victimelor este încă în curs de a fi stabilit, salvatorii inca lucreaza pentru depistarea oamenilor sub daramaturi. Luptele continuă în direcția Izyum și Chuguev. In orașul Merefa din districtul Harkov, a fost distrusa o școală, o casă de cultură precum și mai multe case. Sunt victim.

Regiunea Rivne: noaptea a fost liniștită. Un raid aerian a fost anunțat de trei ori. Cu o noapte înainte, o rachetă a fost trasă asupra unei instalații militare din orașul nordic Sarny (90 km de Rivne). Nu sunt victime. 
Volyn: noaptea a fost relativ calmă, alarme aeriene. La fel, in regoiunile
Vinnytsia, Transcarpatia, Hmelnytsky, Ternopil, Cherkasy, Lviv, Poltava, Cernăuţi, Ivano-Frankivsk si Odesa.

In schimb, in regiunea Luhansk, Severodonetsk și Rubijne sunt în flăcări. Sunt cel puțin 27 de incendii provocate de lupte in  Rubijne. Informațiile privind numărul victimelor nu sunt exacte.
Regiunea Donețk: in Avdiivka au fost  bombardamente puternice cu rachete “Grad” . Nu sunt mai multe informatii, bombardamentelecontinua inca. Localitatea Maryinka este atacata aerian,  iar la Mariupol se inregistreaza din nou explozii.  Locuitorii incearca sa fuga din oras, dar autoritatile ucrainene avertizeaza ca rușii trag asupra coloanelor de civili.

Regiunea Mykolayiv: noaptea a fost agitată, în partea centrală a regiunii inregistrandu-se lupte cu militarii rusi.
In regiunea Herson au fost explozii puternice. Regiunea este ocupată în totalitate de trupele rusești, drept urmare – asa cum sustin autoritatile ucrainene - aprovizionările cu energie electrică, apă și gaze sunt întrerupte în aproape tot teritoriul..

Update 10.10 Patru nave de război ruseşti au trecut, marţi şi miercuri, prin strâmtoarea Tsugaru din nord-estul Japoniei, transportând posibil trupe şi vehicule de luptă în Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării al Japoniei.

Update 09.55 Momentul in care un imobil din Kiev este lovit de o racheta trasa de Federatia Rusa

Update 09.45 Peste trei milioane de ucraineni și-au părăsit țara din cauza războiului, anunță secretarul general al ONU, António Guterres.

Update 09.30 Șeful Administrației Regionale de Stat din Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că în noaptea de 17 martie, orașele Rubijne, Popasna și Severodonețk au fost bombardate de trupele ruse.

Cel puțin 27 de case au ars în Rubijne. Alte cinci incendii au fost înregistrate în Popasna, iar unul la Severodonețk. Informațiile despre răniți sau morți se precizează, anunță șeful Administrației Regionale de Stat din Lugansk.

Update 09.15 Kievul a avut o noapte destul de stresantă pe 17 martie. Două clădiri rezidențiale cu mai multe etaje au fost avariate în districtul Darnytsky din cauza bombardamentelor. Conform rapoartelor anterioare, 1 persoană a murit, 4 persoane au fost rănite, iar 2 dintre acestea au fost internate. Salvatorii și medicii își continuă munca la fața locului.

Update 09.10 Ramzan Ahmatovoici Kadirov a publicat in urma cu cateva minute, pe contul sau de social media, imagini cu trupele cecene din subordinea sa aflate la Mariupol. Interesant la acest clip nu sunt imaginile tip propaganda, ci fundalul sonor. Astfel, melodia ce insoteste  cadrele cu militari ceceni este, de fapt,  unul din imnurile folosite de organizatia terorista ISIS in clipurile lor de propaganda. Nasheed-ul (imnul) se numeste "Soldatii lui Alah" si a fost folosit de organizatia terorista pentru a insoti terifiantele clipuri in care oameni erau executati in mod brutal. Tot "Soldiers of Allah" a insotit imaginile in care luptatorii Daesh faceau prapad in Irak sau Siria.

Update 09.04 Dupa bombardamentul de azi noapte din regiunea Harkov, salvatorii ucraineni au mers in localitatea Merefa unde au avut de luptat cu incendii puternice. Nu se cunoaste numarul victimelor

Update 09.00 Imagini de acum de la Severodonetk unde au loc lupte pe strazi. Imobilele au fost tintele bombardamentelor de astazi dimineata

Update 08.55 Imagini de la imobilil din Kiev pe care au cazut bicati dintr-o racheta trasa de fortele Federatiei Ruse. Potrivit salvatorilor a fost afectata structura blocului, la etajul 16

 

 

Update 08.50 Ministerul rus al Apararii a facut publice imagini cu misiuni de lupta ale echipajelor de pe vestitele bombardiere SU 25. In videoclipul ministerului se vad cum sunt atacate depozite de armament ale armatei ucrainene

Update 08.45 Gostomel, acum. Lupte intre fortele ucrainene sprijinite de artilerie si unitati ale brigazii 45 parasutisti din corpul aeropurtat rusesc

Update 08.40 Si in regiunea Rivne au existat atacuri cu rachete ce au vizat bazele militare ale fortelor ucrainene

Update 08.35 Azi noapte, in regiunea Harkov au continuat bombardamentele

Update 08.25 O persoană a murit și alte trei au fost rănite după ce un bloc de apartamente din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească. Zeci de persoane au fost evacuate din complexul de apartamente. Salvatorii îi caută acum pe cei care ar putea fi prinși sub moloz, potrivit Serviciilor de Stat de Urgență din Ucraina.

Sursa Ukraine State Emergency Service

Primarul răpit din Melitopol a fost eliberat, afirmă Ucraina

 Primarul din Melitopol, care ar fi fost răpit de forțele ruse în urmă cu cinci zile, a fost eliberat, potrivit consilierilor președintelui ucrainean.

Președintele Volodimir Zelenski acuzase Rusia că a trecut la o „nouă etapă de teroare", după ce Ucraina a prezentat imagini cu primarul Ivan Fedorov, care ar fi fost ridicat „legat la ochi”.

Melitopol a fost unul dintre primele orașe care au căzut în mâinile forțelor rusești, iar un nou primar a fost instalat.

×
Subiecte în articol: Ucraina harkov kiev