x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 30. Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 30. Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev

25 Mar 2022   •   09:00
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 30. Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev
Sursa foto: Hepta

Vineri, 25 martie 2022, este cea de-a 30-a zi de război în Ucraina.

Update 20.45 In regiunea Donetk au loc acum noi bombardamente. Fara a se respecta conventiile internationale unitatile  care ataca folosesc proiectile cu fosfor

Update 20.40 Azi, dupa luptele din zona Kiev

Update 19.45 Irpin. In zona lupta voluntari georgieni (in imagini) care sprijina trupele ucrainene. Voluntarii sunt condusi de catre fostul ministru al Apararii din Georgia, Irakli Okruashvili

Update 19.40 Inca un puternic om de afaceri a parasit Rusia. Oligarhul Mihail Prohorov, aflat in topul celor mpai bogati oameni din lume, proprietar, printre altele al echipei de baschet Brooklyn Nets a plecat din Federatia Rusa. Potrivit unor surse neoficiale el ar incerca sa se refugieze in Israel

Update 18.45 Centrul de Reabiltare si Recuperare pentru copii. Mariupol.

Update 18.40 Propaganda cu muzica. Cantareata Yulia Chicherina a arborat un steag sovietic pe un sediu al SBU (serviciu secret al Ucrainei) ...aflat pe linia frontului

Update 18.30 Avdeevka, acum

Update 18.00 Nikolaev. Au reinceput tirurile cu rachete

Update 17.30 Dupa luptele de astazi din zona Kievului, armata Federatiei Ruse a lasat cateva suveniruri luptatorilor ucraineni

Update 17.15 Harta operatiunii speciale emisa astazi in cadrul unui briefing de catre Ministerul Apararii din Federatia Rusa.

Update 17.10 Odesa. Dinspre mare, fortele navale rusesti lanseaza rachete. "A patra!..." se aude pe filmare

Update 17.00 In Odesa continua ridicarea baricadelor

Update 16.55 Interesant. In acest videoclip se arata ca mai multe trupe de militari ucraineni s-au pregatit pentru a respinge un atac al fortelor Belarusului.

Update 16.50 O strada - Batmuskaya - din Mariupol

Update 16.45 Odesa. Dinspre mare, fortele navale rusesti lanseaza rachete. "A patra!..." se aude pe filmare

Update 16.25 Regiunea Herson mai devreme. Tiruri cu rachete efectuate de trupele Federatiei Ruse

Update 16.20 Harta actuala militara a Mariupolului. Rosu - pozitiile militarilor rusi, ceceni si a separatistilor, albastrul - zona controlata de fortele ucrainene.

Update 16.15 Imagini publicate in urma cu zece minute de mai multe surse neoficiale ucrainene. Informația care le insoteste este ca trupe din cadrul Batalionului Azov au distrus astazi, cu ajutorul mortierelor, mai multe tancuri si alte echipamente de lupta rusesti in orasul Mariupol. Reamintim ca in Mariupol se duc batalii crancene pentru fiecare metru patrat. Trupele beligerante importante in acest loc sunt Batalionul Azov si voluntari straini care lupta pentru Ucraina, pe de-o parte si trupe ale separatistilor sprijinite de forte din batalioanele cecene care lupta in sprijinul militarilor rusi. Mariupolul este un dezastru in care cladirile - marea majoritate - au fost distruse cu lovituri de obuz, unde oamenii , cati au mai ramas, isi ingroapa mortii pe strada, in parcuri sau in fostele locuri de joaca. Nu mai exista de mai multe zile apa sau energie electrica, civilii incearca sa reziste in pivnite sau subsoluri in timp ce, deasupra lor, partile se casapesc cu lovituri de tun, de tanc sau de rachete.

Update 16.00 Ministerul rus al Apararii sustine ca a distrus, cu lovituri de racheta Iskander, mai multe baze ale voluntarilor straini din Ucraina

Update 15.55 Mariupol, astazi. Mortii sunt ingropati sub resturi

Update 15.50 Mariupol. Mai multe surse neoficiale arata dezastrul din orasul aflat in estul Ucrainei. Acestea sustin ca multe cadavre sunt de mai multe zile lasate de izbeliste pe strada sau in zona blocurilor distruse

Update 15.40 Harkov mai devreme

Update 15.30 Lovituri puternice in jurul Kievului, in urma cu o ora

Update 14.50 Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, anunţă că Rusia a atacat aeroportul din Harkov folosind sisteme de rachete cu lansare multiplă. De asemenea, Rusia a atacat oraşul cu sisteme de lansare de rachete Grad şi Uragan.

Update 14.30 Armata ucraineană anunță bilanțul pierderilor Rusiei: 16 100 de soldați (uciși, răniți, capturați), aproape 1 200 de tancuri și blindate, circa 240 de aeronave.

Update 14.00 Ministerul rus al Apărării publică vineri, 25 martie, imagini cu lansarea rachetelor Iskander asupra unei baze de antrenament a „mercenarilor” din Ucraina. 

Rusia

Update 13.00 Cel puțin patru persoane au fost ucise și trei au fost rănite în urma unor bombardamente vizând un centru medical, la Harkov anunţă poliţia regională.

Update 12.30 La nouă zile de la atacul cu bombe lansat asupra Teatrului Dramatic din Mariupol autoritățile ucrainene locale, care au declarat inițial că nu au fost înregistrate decese, anunță vineri, 25 martie, că aproximativ 300 de oameni au murit în urma bombardamentelor. 

Update 11.10 Ministerul britanic al Apărării a publicat vineri, 25 martie, raportul cu privire la situația războiului din Ucraina. Conform raportului, trupele ruse încă încearcă să ocolească Nikolaev spre vest, spre Odesa, dar avansul lor este încetinit de problemele logistice și de rezistența ucraineană.

Update 10.45 Confruntări armate se intensifică pe frontul capitalei ucrainene, unde lansatoare de obuze ucrainene răspund artileriei ruse. Potrivit autorităților din Ucraina, forțele ucrainene blochează ofensiva rusă la Kiev.

Militarii noştri controlează oraşul Cernihiv şi blochează înaintarea inamicului către Kiev. Continuăm să respingem ofensiva inamicului la Kiev”, anunţă Statul Major al armatei ucrainene.

Update 10.15 Forțele ucrainene au recucerit orașele și pozițiile defensive de la periferia estică a Kievului, a anunțat vineri Ministerul Apărării britanic în cea mai recentă actualizare a informațiilor. „Contraatacurile ucrainene și retragerea forțelor ruse, au permis Ucrainei să reocupe orașul și pozițiile defensive de până la 35 de kilometri (21 de mile) est de Kiev”, a spus ministerul. „Forțele ucrainene vor continua probabil să încerce să împingă forțele ruse înapoi de-a lungul axei de nord-vest de la Kiev către aerodromul Hostomel”.

Update 10.10 De la început atacul armat al Rusiei împotriva Ucrainei și până în prezent, perioada 24 februarie – 25 martie, cel puțin 1 000 de civili ucraineni au murit, anunță Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Update 09.35 Trupele ruse au lovit un depozit petrolier de lângă Kiev, anunță presa ucraineană.

Update 09.15 Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a lansat un videoclip cu presupusa vizită a generalului lui Putin într-o linie a frontului, la 30 de kilometri de Kiev. Cu toate acestea, jurnaliștii au ajuns la concluzia că videoclipul a fost filmat pe teritoriul unei școli secundare situată la 50 de kilometri distanță de Kiev.

Update 09.10 Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev spune că sancţiunile occidentale nu vor influenţa Kremlinul. Ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile occidentale împotriva companiilor ruseşti ar putea avea vreun afect asupra guvernului de la Moscova, a declarat vineri Dmitri Medvedev, fost preşedinte al ţării şi actual şef adjunct al Consiliului de Securitate din Rusia, potrivit Reuters.

Update 09.00 Șeful regiunii Lugansk, Seghei Gaidai anunță că, în ultimele 24 de ore, forțele ruse au deschis focul asupra orașelor Kreminna, Novodruzhesk, Lisichansk, Popasnaya, Severodonetsk și Rubijne. Doi civili au murit în urma atacurilor lansate de ruși asupra orașului Rubijne, din regiunea estică Lugansk.

×
Subiecte în articol: Ucraina