x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pasapoartele cu microcipuri, clonate la minut

Pasapoartele cu microcipuri, clonate la minut

de Sînziana Stancu    |    07 Aug 2008   •   00:00

Noile pasapoarte cu microcipuri, considerate ca fiind virful de lance impotriva furtului de identitate, pentru ca ar fi fost de nereprodus, pot fi, practic, clonate in citeva minute.



Noile paşapoarte cu microcipuri, considerate ca fiind vîrful de lance împotriva furtului de identitate, pentru că ar fi fost de nereprodus, pot fi, practic, clonate în cîteva minute.
 
Aceste noi documente sînt acceptate ca autentice de către un program de computer, recomandat a fi folosit pe aeroporturile internaţionale, informează cotidianul britanic The Times, care a testat, în contul său, noile paşapoarte cu microcipuri, introduse în anumite ţări special pentru protecţia împotriva terorismului şi a crimei organizate. "Fisurile" noii tehnologii au fost depistate şi demascate în numai cîteva minute.

CU OSAMA BIN LADEN. În cadrul testelor, un specialist a clonat cipurile de pe două paşapoarte britanice, implantînd imagini digitale ale lui Osama bin Laden şi ale unui atacator sinucigaş. Cipurile contrafăcute au fost apoi recunoscute ca fiind autentice de către un program de citire a paşapoartelor, folosit de agenţia ONU ce stabileşte standardele pentru aceste paşapoarte. Toate acestea s-au petrecut în timp ce Ministerul de Interne britanic a susţinut de la bun început că cipurile falsificate pot fi depistate la orice control la frontieră, pentru că acestea nu se potrivesc cu codurile dintr-o bază specială internaţională de date. Din fericire, pînă acum, numai zece din cele 45 de ţări, incluzînd şi Marea Britanie, care eliberează astfel de paşapoarte, s-au înscris în baza de date Public Key Directory (PKD) şi numai cinci dintre ele o folosesc. Testele au demonstrat că, dacă microcipurile sînt uşor de clonat, atunci în paşapoartele false sau "virgine" pot fi introduse date biometrice false. Zecile de milioane de noi paşapoarte emise de cele 45 de ţări conţin un microcip cu frecvenţă radio şi antenă, iar un cititor special electronic trimite un semnal codificat către cip, urmînd ca acesta să răspundă cu datele de identitate şi biometrice ale deţinătorului.

×
Subiecte în articol: externe