x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Greciei i-a cerut lui Zelenski să ofere asistenţă etnicilor eleni din Ucraina

Premierul Greciei i-a cerut lui Zelenski să ofere asistenţă etnicilor eleni din Ucraina

15 Mar 2022   •   09:20
Premierul Greciei i-a cerut lui Zelenski să ofere asistenţă etnicilor eleni din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a cerut preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, să aplice măsuri pentru oferirea accesului la asistenţă umanitară membrilor comunităţii elene din Ucraina, în contextul invaziei militare ruse, anunţă Guvernul de la Atena.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit cu Volodimir Zelenski despre "necesitatea deschiderii unui culoar umanitar pentru a le garanta membrilor comunităţii grece posibilitatea evacuării în siguranţă şi acces la asistenţă umanitară", a comunicat Guvernul de la Atena, citat de cotidianul Le Figaro.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat discuţia cu premierul Greciei. "Am discutat cu premierul Mitsotakis. Am transmis date despre contracararea agresiunii ruse. Apreciem susţinerea Greciei în materie de apărare şi la nivel umanitar. Evidenţiem necesitatea de garantare a funcţionării coridoarelor umanitare, mai ales în Mariopol. Am discutat şi despre direcţia Ucrainei spre aderarea la UE", a afirmat Volodimir Zelenski, prin Twitter.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski