x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Război în Ucraina. Podul Kerci a fost din nou bombardat. Moscova promite răzbunare

VIDEO Război în Ucraina. Podul Kerci a fost din nou bombardat. Moscova promite răzbunare

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   18:39
VIDEO Război în Ucraina. Podul Kerci a fost din nou bombardat. Moscova promite răzbunare
Sursa foto: Twitter

Podul Kerci a fost bombardat din nou. Rusia anunță că a doborât 20 de drone lansate de forțele ucrainene asupra Crimeei. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a insectat garnizoanele Flotei de Nord.

Diplomația rusă condamnă atacul terorist asupra podului Kerci și afirmă că a pus în pericol civili nevinovați și a promis să răspundă în consecință, scrie Reuters. 

"Nu poate exista nicio justificare pentru astfel de acţiuni barbare şi nu vor rămâne fără răspuns", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, peTelegram.

Podul Kerci a fost bombardat

O rachetă ucraineană a fost doborâtă în strâmtoarea Kerci, au anunțat, sâmbătă, autoritățile ruse din Crimeea, potrivit CNN. Tot sâmbătă, podul care leagă Crimeea de Rusia ar fi fost vizat de alte două rachete lansate de ucraineni.

O rachetă ucraineană a fost doborâtă, sâmbătă, în strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, potrivit șefului desemnat de Rusia în Crimeea, Serghei Aksionov.

„O altă rachetă inamică a fost doborâtă deasupra Strâmtorii Kerci. Mulțumim trupelor noastre de apărare aeriană pentru înaltul profesionalism și vigilența lor", a scris Aksyonov pe Telegram.

Acesta a anunțat anterior că două rachete ucrainene au fost doborâte, sâmbătă, în Strâmtoarea Kerci.

Mai multe imaginii publicate pe platformele de socializare au arătat fum alb care ieșea din podul care leagă Crimeea de Rusia. Informațiile privind bombardarea podului nu au putut fi verificate din surse independente.

Serghei Șoigu a vizitat Flota de Nord

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a vizitat garnizoanele Flotei de Nord, în timp ce un detașament de nave de război a fost trimis în Oceanul Arctic, scrie Reuters.

Înaltul oficial rus a inspectat infrastructura militară  și „pregătirea pentru acțiuni de protecție și apărare a instalațiilor critice”, a precizat Ministerul Apărării pe Telegram.

Un detașament de nave de război, inclusiv distrugătorul Viceamiral Kulakov, nava de debarcare Alexander Otrakovsky și remorcherul Altai au fost trimise în Oceanul Arctic, a precizat ministerul.

Nu este clar când a vizitat Șoigu flota. Reuters precizează că aceasta a început, vineri, antrenamentele militare de protejare a suveranității Rusiei în apele de pe ruta maritimă nordică.

În cadrul antrenamentelor de luptă, avioanele de vânătoare-intercepție MiG-31 au efectuat activități de apărare aeriană, recunoaștere aeriană și acoperire pentru trupele și forțele care operează în zona arctică,.

20 de drone ucrainene doborâte deasupra peninsulei Crimeea

Rusia a doborât 20 de drone ucrainene care vizau peninsula Crimeea, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de The Guardian.

14 drone au fost doborâte de apărarea aeriană rusă, iar alte 6 au fost bruiate electronic, a precizat instituția pe Telegram. Nu s-au înregistrat victime sau pagube.

Numărul atacurilor cu drone asupra Moscovei și Crimeei, anexată ilegal de Rusia în 2014, a crescut în ultimele săptămâni, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că „războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei”.

Moscova a fost ținta unor astfel de atacuri în ultimele trei săptămâni, ceea ce a dus la închiderea temporară a principalului său aeroport, precum și la deteriorarea unor clădiri.

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Serghei Şoigu crimeea drone