Doi români au fost arestaţi, după ce un tehnician care controla reţeaua de aer condiţionat a hotelului în care locuiau cei doi suspecţi a găsit aparatură electronică folosită la furturile din bancomate.
Suspecţii români, unul de 32 de ani şi celălalt de 37, au fost arestaţi azi-dimineaţă în hotelul Victoria St, din Sydney, unde locuiau, dezvăluie Sydney Morning Herald. Un tehnician care întreţine sistemul de aer condiţionat al clădirii descoperise în camera unuia dintre ei echipament electronic folosit la furturile din bancomate, între care o minicameră video, un dispozitiv de citire a codurilor cardurilor bancare şi alte asemenea obiecte, precum şi un laptop, două telefoane mobile şi câteva documente. Suspecţii au fost aduşi în faţa unui tribunal din Sydney, unde judecătorul le-a refuzat eliberarea pe cauţiune. Ei au fost acuzaţi de fabricare şi posesie de instrumente false pentru furt din bancomate. Poliţia australiană nu a precizat dacă şi ce sume de bani reuşiseră suspecţii să fure din ATM-uri până acum cu ajutorul aparaturii improvizate.
REŢEA INTERNAŢIONALĂ
Poliţia australiană a avertizat că există posibilitatea ca românii să fie una dintre verigile unei reţele internaţionale de hoţi specializaţi în furtul electronic din bancomate. Cu câteva zile în urmă, un ATM al băncii Bendigo din Melbourne, a fost găsit înţesat cu asemenea dispozitive, despre care se crede că ar fi fost implantate de o reţea internaţională ce vizează Australia. Luna trecută, cinci români au fost acuzaţi că au furat aproximativ 1 milion de USD piratând cardurile bancare a peste 5.000 de persoane. Poliţia australiană i-a sfătuit pe posesorii de carduri să fie atenţi când folosesc bancomatul şi să acopere, în primul rând, cu mâna liberă sau cu un alt obiect tastatura ATM-ului când introduc codul PIN. În al doilea rând, să verifice dacă lumina intermitentă de la dispozitivul în care se introduce cardul magnetic funcţionează. Unul dintre indiciile cele mai evidente că un bancomat este piratat cu diverse aparate de citire a benzii magnetice a cardului, este acela că nu mai emite această lumină intermitentă în dreptul dispozitivului în care este captat cardul.
Citește pe Antena3.ro