x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 337. Alertă de raid aerian în întreaga țară!

Război în Ucraina, ziua 337. Alertă de raid aerian în întreaga țară!

de adreea tiron    |    26 Ian 2023   •   11:05
Război în Ucraina, ziua 337. Alertă de raid aerian în întreaga țară!
Sursa foto: Twitter

Sirenele de raid aerian au început să sune în această dimineață în întreaga Ucraine, în timp ce oficialii au declarat că apărarea antiaeriană dobora rachetele rusești, inclusiv cel puțin două deasupra regiunii Mykolaiv.

Reprezentanți ucraineni au declarat joi că au doborât peste o duzină de rachete rusești lansate spre Kiev, în timp ce comandantul capitalei a raportat o explozie uriașă în oraș.

„Inamicul a lansat peste 15 rachete în direcția Kiev. Datorită excelentei noastre apărări aeriană, toate țintele aeriene au fost doborâte”, a declarat Sergiy Popko, șeful administrației militare a Kievului, în timp ce primarul Vitali Klitschko a spus: „Explozie la Kiev! Stați în adăposturi!”

Ucraina a declarat joi că forțele ruse au tras peste 30 de rachete în ținte din întreaga țară, în ultimul val de atacuri care au pus presiune asupra sistemelor de apărare aeriană ale Ucrainei.

„Ne așteptăm la peste 30 de rachete, care au început deja să apară în diferite teritorii. Sistemele de apărare aeriană funcționează”, a declarat Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Valul de rachete a fost lansat în timpul orelor de vârf, joi dimineață, iar ucrainenii s-au ascuns în adăposturi. În capitala Kiev, mulțimi de oameni s-au adăpostit în stații de metrou subterane.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

Un oficial ucrainean a confirmat că diferite obiective au fost lovite de rachete joi dimineață. Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, a declarat la televiziunea națională că printre regiunile lovite se numără Vinnytsia, potrivit Sky News.

O alertă de raid aerian în întreaga țară a fost instituită joi, iar explozii au fost auzite în mai multe zone, inclusiv în capitala Kiev. De altfel, în oraș au fost raportate victime după ce o rachetă rusească a lovit o clădire din cartierul Holosiiv. O persoană a fost ucisă și două rănite, a declarat primarul Kievului, Vitaliy Klitschko.

Atacuri au avut loc și peste noapte, Armata ucraineană a anunțat că apărarea sa antiaeriană a doborât toate cele 24 de drone trimise de Rusia.

Anterior, guvernatorul regiunii Odesa, Maksym Marchenko, a declarat că armata lui Vladimir Putin „se pregătește să lanseze un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei cu ajutorul avioanelor și navelor".

Acest lucru se întâmplă după ce Germania a anunțat că va furniza Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 și că a acordat aliaților permisiunea de a le trimite și ei pe ale lor. De asemenea, SUA a confirmat că va trimite în Ucraina 31 de tancuri M1 Abrams și va oferi instruire trupelor ucrainene.

×
Subiecte în articol: raid aerian rachete sirene