Administraţia Străzilor a anunţat că de săptămâna viitoare vor fi efectuate lucrări de reparaţii pe 14 artere din Capitală.
"Vom începe, dacă timpul ne permite, de săptămâna viitoare, reparaţii locale extinse pe 14 artere, atât la carosabil, cât şi la trotuare, urmând ca definitivarea programului de reparaţii şi reabilitări să se facă după aprobarea bugetului (...). Începând cu 15 martie lucrările de reparaţii vor viza atât trotuare şi vom începe cu zona Pieţei Unirii, având în vedere că la anul se va desfăşura în Bucureşti campionatul de fotbal şi UEFA ne-a atenţionat asupra unor trasee care să fie renovate şi pentru a nu intra în criză de timp, începem de anul acesta", a afirmat marţi Mirela Ioniţă, director general al Administraţiei Străzilor.
Simona Popa, director în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei, a anunţat verificări privind lucrările de întreţinere a materialului dendrologic.
"Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia de Mediu, în calitate de avizator al intervenţiilor asupra arborilor şi arbuştilor situaţi atât pe domeniul public al Municipiului Bucureşti, cât şi pe domeniul privat, a emis un aviz cu caracter general pentru lucrările specifice perioadei de vegetaţie sau de repaus vegetativ a arborilor şi arbuştilor. Aceste avize sunt eliberate cu scopul de asigura administratorilor domeniului public posibilitatea de a-şi planifica lucrările asupra materialului dendrologic aflat în administrare, de a se organiza eficient şi a interveni la timp, fără a mai parcurge procedura de depunere a solicitărilor punctuale pentru fiecare amplasament (...) În perioada imediat următoare, prin împuterniciţii doamnei primar general, vor fi demarate verificări asupra modului în care au fost aplicate lucrările de întreţinere a materialului dendrologic, iar în situaţiile în care se va constata că aceste lucrări sunt neconforme, tăieri agresive, eliminare de coronamente, încălcând prevederile tehnice ale acestui aviz general, se vor aplica sancţiuni, în funcţie de gravitatea faptei, conform legislaţiei în vigoare, mergând chiar până la anularea acestui aviz cu caracter general", a spus Popa la comandamentul pentru curăţenia primăvară de la PMB.
Ea a menţionat că la PMB s-au primit reclamaţii privind "intervenţii agresive asupra arborilor".
"Întrucât ne aflăm în perioada în care aceste lucrări se execută, administratorii sectoarelor din Capitală au demarat lucrările de întreţinere asupra arborilor şi arbuştilor, iar concomitent cu aceste activităţi la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti s-au primit multiple reclamaţii cu privire la intervenţii agresive asupra arborilor, ceea ce poate determina pe termen scurt şi mediu intrarea prematură în declin biologic, chiar uscarea acestora", a spus Popa.
Ea a informat că în decursul anului 2016 au fost avizaţi pentru defrişare 3.800 de arbori de pe domeniul public al municipiului Bucureşti, pentru care administratorii domeniului public au avut obligaţia de a planta în compensare aproximativ 7.000 de copaci tineri până la finalul anului 2018. În perioada imediat următoare, Direcţia de Mediu şi Poliţia Locală vor începe verificări.
Popa a precizat că neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute în avizele de defrişare se va sancţiona conform prevederilor legale.
"Poliţia Locală a municipiului Bucureşti va verifica în perioada imediat următoare şi activităţile din cadrul şantierelor de construcţii, iar dacă se vor consta neîndepliniri ale condiţiilor din avizele de mediu se vor sancţiona prin aplicarea de amenzi drastice", a adăugat Popa. AGERPRES