Două persoane au murit şi alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier produs marţi pe DN19, în afara localităţii Diosig, şoferiţa decedată fiind ofiţerul psiholog al Penitenciarului Oradea, Delia Cormoş.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, în evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară şi un autoturism.
"O femeie de 38 de ani, din comuna Borş, judeţul Bihor, în timp ce conducea autoturismul, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum - carosabil umed, pe timp de ploaie. Astfel, într-o curbă periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu o autospecială, condusă regulamentar de un bărbat de 58 de ani, din municipiul Oradea", se arată în comunicatul IPJ Bihor.
În urma accidentului rutier, femeia de 38 de ani care conducea autoturismul şi un bărbat de 35 de ani, din comuna Şimian, judeţul Bihor, pasager în autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul.
De asemenea, un bărbat de 28 de ani şi un tânăr de 15 ani, ambii din localitatea bihoreană Voivozi, pasageri în autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.
Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului rutier.
Şoferiţa decedată, în vârstă de 38 de ani, se numeşte Delia Cormoş, era ofiţer psiholog la Penitenciarul de maximă siguranţă Oradea, "un om extraordinar de bun, devotat atât ca şi coleg, cât şi în familie", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bârda.
Cu doar câteva zile mai devreme, vineri, 23 noiembrie, ofiţerul psiholog a inaugurat un centru de zi de tip after school gratuit pentru copii având părinţi bolnavi de cancer. Finanţat prin Fundaţia Comunitară Oradea şi de mai mulţi sponsori locali, Centrul de zi pentru copii "Consiliaris" fusese iniţiat de Delia Cormoş, împreună cu colega ei, Lorena Ţirtea, pentru a oferi copiilor din aceste familii ajutor zilnic la teme, activităţi ocupaţionale şi terapeutice, o masă de prânz, dar mai ales grija voluntarilor asociaţiei, prin şedinţe de psihoterapie. AGERPRES