x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Echipa de Salvamontişti din Gorj are un nou membru. Câinele Thor va găsi sub zăpadă victime surprinse de avalanşe

Echipa de Salvamontişti din Gorj are un nou membru. Câinele Thor va găsi sub zăpadă victime surprinse de avalanşe

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   17:40
Echipa de Salvamontişti din Gorj are un nou membru. Câinele Thor va găsi sub zăpadă victime surprinse de avalanşe

Câinele va fi antrenat special pentru a găsi sub zăpadă victime surprinse de avalanşe. El va putea să participe la misiuni abia peste un an. E încă pui şi până atunci va participa la cursuri de dresaj şi are de trecut mai multe evaluări.

Thor va fi noul câine salvator care va merge în misiuni alături de salvamontiștii din Gorj. Are doar două luni, dar a început deja dresajul. Va merge și la școală și va avea de trecut mai multe evaluări.

Potrivit salvamontistilor, pregătirea unui câine nu este ușoară. 

Câinii antrenați să salveze oamenii prinși în avalanșe sunt un real ajutor pentru salvamontiști. Mai ales că lupta pentru salvarea victimelor e contracronometru și orice secundă contează. Iar ei pot găsi o victimă îngropată și la câțiva metri în zăpadă.

Serviciul Salavamont are 25 de unități canine atestate pentru astfel de intervenţii, în 14 județe din țară și alte patru în pregătire.

O asociație franceză a oferit României primul câine de avalanșă, în 2013. Helios, din rasa Border Collie, face parte din Serviciul Salvamont Argeș. Și a participat la zeci de misiuni.

 

×
Subiecte în articol: border collie caine salvamont