Campania "Oscar, Şarpele Hoinar" ajunsă la a patra ediţie, va debuta luni, 18 septembrie, în 10 unităţi şcolare din municipiul reşedinţă, în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene.
"Ca şi la ediţiile precedente, municipiul Braşov a înscris cele mai multe şcoli şi cel mai mare număr de elevi din România. Campania Traffic Snake Game (TSG) a primit în România numele de "Oscar, Şarpele Hoinar" şi anul acesta ea va implica aproximativ 3.600 de elevi din cele 10 şcoli braşovene, dintre care opt sunt şcoli gimnaziale, un liceu şi un colegiu tehnic. Oscar, Şarpele Hoinar va urmări modul în care se deplasează la şcoală cei mai mici şcolari şi, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, îi va încuraja pe micuţi să adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta sau cu mijloacele de transport în comun", informează Primăria Braşov, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.
Alături de şcolarii din Braşov, elevi din alte 10 oraşe din ţară vor începe anul şcolar împreună cu Oscar.
Traffic Snake Game (TSG) are ca principal grup ţintă elevii şi părinţii acestora. Campania constă într-un joc distractiv şi uşor de implementat. Pe lângă jocul efectiv, fiecare şcoală participantă este încurajată să organizeze acţiuni conexe şi să educe elevii cu privire la aspecte legate de trafic şi mobilitate, mediul înconjurător şi sănătate.În primii trei ani, campania s-a organizat în paralel în 20 de ţări europene. După primii doi ani de campanie, România a trecut pe primul loc, înscriind cel mai mare număr de şcoli şi elevi, realizând economii importante de combustibili şi emisii CO2. După primele trei ediţii, "Oscar Şarpele Hoinar" a înregistrat rezultate record -economii de 34.656 kg CO2 şi 201 486 km deplasări durabile (kilometri care nu au fost parcurşi cu maşina). La Braşov, după ediţia de anul trecut la care au participat 3552 de elevi din 10 şcoli, 55.209 km nu au mai fost parcurşi cu maşina, fiind economisite 9.496 de kg C02
Proiectul european Traffic Snake Game Network, implementat în România de Asociaţia "Oraşe Energie România", a fost cofinanţat în perioada 2014-2016 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene.
Datorită rezultatelor impresionante pe care le-a avut campania în România şi pentru a continua bunele practici, anul acesta 11 municipii din ţară au decis să finanţeze din bugetul propriu această acţiune, semnând în acest sens un Acord de parteneriat cu Asociaţia "Oraşe Energie România". În afara municipiului Braşov, s-au înscris municipiile Bistriţa, Călăraşi, Deva, Făgăraş, Gheorghieni, Moineşti, Odorheiu-Secuiesc, Râmnicu-Vâlcea, Piatra Neamţ şi Târgu-Mureş, potrivit sursei citate