x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în presa românescă. A murit Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR și expert în spațiul ex-sovietic

Doliu în presa românescă. A murit Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR și expert în spațiul ex-sovietic

de Vali Deaconescu    |    17 Sep 2024   •   14:12
Doliu în presa românescă. A murit Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR și expert în spațiul ex-sovietic
Sursa foto: TVR.info/Dragoș Tăbăran

Dragoș Tăbăran, jurnalist de renume al Televiziunii Române, cunoscut pentru expertiza sa în știri externe și pentru acoperirea atentă a evenimentelor din spațiul ex-sovietic, a încetat din viață în această dimineață, a informat TVR. De-a lungul carierei sale de peste trei decenii, Tăbăran s-a implicat activ în relatările legate de conflictele internaționale, inclusiv războiul din Ucraina, unde a tradus în direct declarații importante în limba rusă.

Televiziunea Română a transmis un mesaj de condoleanțe: „Veste tristă pentru TVR și pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață.A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii. Vorbea, printre altele, limba rusă și a tradus în direct primele declarații la începutul invadării Ucrainei. Era un profesionist și un om dedicat demnității editoriale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

„Nu pot sa cred! Am fost colegi si mai mult de atat, am fost impreuna in Irak, la inceputul razboiului. Dumnezeu sa te odihneasca, Dragos!” a postat Cristina Liberis.

Această pierdere reprezintă un moment trist pentru jurnalismul românesc, Dragoș Tăbăran fiind recunoscut pentru acuratețea și devotamentul său față de meserie.

×
Subiecte în articol: Dragoș Tăbăran a murit jurnalist TVR