Şedinţa Consiliului General al Capitalei a mers ieri ca unsă, peste 50 de proiecte au fost aprobate în mai puţin de o oră. Nu e de mirare, mai ales că aleşii locali sunt pe sfîrşit de mandat. Astfel, au trecut ca focul, 15 PUZ-uri, de asemenea fiind aprobate şi proiectele privind încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2007 şi inventarul bunurilor domeniului public.
Şedinţa Consiliului General al Capitalei a mers ieri ca unsă, peste 50 de proiecte au fost aprobate în mai puţin de o oră. Nu e de mirare, mai ales că aleşii locali sunt pe sfîrşit de mandat. Astfel, au trecut ca focul, 15 PUZ-uri, de asemenea fiind aprobate şi proiectele privind încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2007 şi inventarul bunurilor domeniului public. A fost aprobat şi un proiect de hotărîre care dă în folosinţă un teren de 24.700 de mp din domeniul privat al Capitalei pentru construirea sediilor a şapte instituţii publice. Acesta va fi folosit pentru sediile Ministerului Muncii, Curţii Constituţionale, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
La sfîrşitul şedinţei, primarul Videanu a anunţat că Primăria Capitalei a cîştigat în instanţă excepţia de neconstituţionalitate în procesul pe care îl are cu Primăria Sectorului 1, privind Ordonanţa de urgenţă nr. 92 prin care anul trecut, salubrizarea a trecut la sectoare şi a permis primarului Andrei Chiliman să scoată definitiv firma REBU din sector.
Videanu a declarat că ordonanţa a fost trimisă de Tribunalul Bucureşti la Curtea Constituţională, pentru a se verifica dacă respectă Constituţia. “E un prim pas în ceea ce înseamnă revenirea la normalitate, pentru că singura unitate teritorial-administrativă este Municipiul Bucureşti, care are personalitate juridică. Curtea Constituţională ar putea da decizia că sectoarele nu pot avea patrimoniu, nu pot avea buget propriu, nu pot fi ordonatori principali de credite şi se va reveni la ceea ce a fost în 2001, adică CGMB să fie cel care gestionează atît patrimoniul, cît şi bugetul oraşului”, a precizat edilul-şef.