Vănătorii de păsări din Rezervaţia Delta Dunării au trecut la acţiune incă de la 15 septembrie, deşi nu au nici autorizaţie de vănătoare de la Consiliul Judeţean Tulcea şi nici permis de acces de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea.
In 2006, autorităţile au eliberat autorizaţii pentru vănătoare incă de la 15 septembrie. Anul acesta au decis să amăne termenul de incepere a vănătorii de păsări din Deltă. Astfel, ARBDD, care face legea in zonă, a dat undă verde vănătorii de păsări de la 1 noiembrie 2007, deoarece pănă la acea dată sunt puse in pericol anumite specii de păsări, care acum işi depun ouăle. Specialiştii recomandă deschiderea sezonului la 1 noiembrie, din cauza intărzierii proceselor de cuibărire şi năpărlirii. Astfel că ARBDD a eliberat Agenţiei Judeţene a Vănătorilor şi Pescarilor (AJVPS) şi AVPS Delta Club Bu-cureşti autorizaţiile de mediu pentru vănătoare, incepănd cu 1 noiembrie pentru speciile de păsări permise la vănătoare şi de la 12 septembrie pentru celelalte specii de animale.
AJVPS Tulcea a notificat ARBDD Tulcea cu privire la inceperea activităţii de vănătoare de la 15 septembrie, incălcănd astfel dispoziţiile din legislaţia de mediu in vigoare şi pe cele din autorizaţia de mediu. Garda Naţională de Mediu a sancţionat-o cu amendă contravenţională in valoare de 100.000 de lei şi va propune suspendarea autorizaţiei de mediu a AGVPS Tulcea.
SEZON. Ministerul Mediului a aprobat numărul maximum de exemplare care se pot văna - 333 de ursus arctos, 500 de canis lupus, 140 de lynx lynx şi 460 de felis silvestris. Ca excepţie de la prevederile legii, se pot recolta tot timpul anului prin metoda "la păndă" şi alte exemplare de urşi şi de lupi care pun in pericol sănătatea şi securitatea publică sau care frecventează locurile special amenajate pentru adăpostirea animalelor domestice.