Eurocopter nu îşi va transfera în Marea Britanie activităţile din România, asigură Eurocopter România într-un comunicat. În urma apariţiei în presa internaţională a unui articol despre o presupusă intenţie a companiei de a moderniza elicopterele Puma la Oxford, şi nu la Ghimbav, Eurocopter România arată că, "încă din faza incipientă a discuţiilor privind acest contract, Eurocopter şi Ministerul Apărării din Marea Britanie au fost de acord că Eurocopter România va fi societatea care va afectua lucrările aferente contractului de modernizare a elicopterelor Puma, iar acest aspect rămâne ferm valabil".
În comunicat se subliniază faptul că Eurocopter este în plin proces de consolidare a prezenţei sale industriale în România, prin acordul încheiat cu IAR Braşov. "Contractul de modernizare a elicopterelor Puma aparţinând armatei britanice va reprezenta o parte importantă a acestui proces, de îndată ce vor fi finalizate toate demersurile legale privind acordul Eurocopter cu IAR."
The Times relata, zilele trecute, că "principalul fabricant mondial de elicoptere a lăsat să se înţeleagă faptul că şi-ar putea repatria în Regatul Unit unele dintre activităţile desfăşurate în România". Grupul Eurocopter, filială a consorţiului European Aeronautic Defence And Space Co. NV (EADSY, EAD.FR), "ar fi comunicat Ministerului britanic al Apărării că ar putea readuce în Regatul Unit un contract de 300 de milioane de lire sterline (aproape 370 de milioane de euro)", pentru modernizarea a 30 de elicoptere de transport Puma, indica The Times, fără a cita sursa acestei informaţii. Din cauza prăbuşirii lirei sterline şi a scăderii salariilor, Marea Britanie este considerată acum, de către Eurocopter, drept una dintre ţările cele mai ieftine din Europa, mai scriau jurnaliştii britanici, precizând că una dintre raţiunile pentru care Eurocopter ia în calcul relocalizarea este temerea că Ministerul britanic al Apărării ar putea renunţa la întregul contract, în urma reexaminării politicii de apărare. Acest demers ar crea locuri de muncă pe şantierele Eurocopter din Oxford şi i-ar linişti pe guvernanţii britanici, nemulţumiţi să cheltuiască bani publici în România, şi nu "acasă".