O grupă din învăţământul preşcolar va avea în medie 15 copii, o clasă pregătitoare va avea 20 de elevi, în timp ce una din învăţământul gimnazial, liceal şi postliceal va include în medie 25 de şcolari, potrivit proiectului Legii educaţiei.
Conform actului normativ, în învăţământul preuniversitar formaţiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu.
Astfel, în învăţământul preşcolar, grupa are în medie 15 copii, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 20, scrie Mediafax. Învăţământul primar, clasa pregătitoare şi clasele I – IV au în în medie de 20 de elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 25. De asemenea, în învăţământul gimnazial, clasa are în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 30.
Tot în medie 25 de elevi sunt prevăzuţi pentru o clasă de liceu, dar clasa nu poate avea mai puţin de 20 şi nu mai mult de 30 de liceeni. Pentru învăţământul postliceal, clasa are în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 20 şi nu mai mult de 35.
Situaţiile speciale privind formaţiunile de elevi sau de preşcolari din grupa mare aflate sub efectivul minim se aprobă de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, cu asumarea consecinţelor financiare.
Proiectul de lege privind educaţia naţională a fost postat în dezbatere publică, joi seară, pe site-ul Ministerului Educaţiei. Acesta a fost discutat şi avizat de Guvern, miercuri, într-o primă lectură. La finalul dezbaterii publice, proiectul Legii eduaţiei va fi discutat din nou în Guvern, în vederea aprobării finale.