x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masuri dupa inundatii - Sinistratii, ajutati cu stalpi de lemn

Masuri dupa inundatii - Sinistratii, ajutati cu stalpi de lemn

19 Aug 2005   •   00:00
Masuri dupa inundatii - Sinistratii, ajutati cu stalpi de lemn

Material lemnos pentru rigidizarea caselor afectate de inundatii, adica stalpi de lemn care sa le sustina acoperisul si peretii dupa retragerea puhoaielor. Asta a cerut ieri premierul Tariceanu, in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, intrunit la Palatul Victoria sa le fie trimis celor afectati de ploile din ultimele zile. La "plantarea" popilor din lemn, oamenii vor fi ajutati de echipe alcatuite din reprezentanti ai MAI, Ministerului Agriculturii si Ministerului Transporturilor. Pe termen lung insa, apare o alta problema importanta, la care autoritatile vor trebui sa gaseasca solutii: cazarea sinistratilor. Pentru ca, recunoaste ministrul Blaga, nu se vor putea reconstrui pana la inceperea iernii toate locuintele afectate, trebuind gasita o solutie pentru cazarea pe timp indelungat a sinistratilor.

PAGUBE. Retragerea apelor din judetele afectate de inundatii scoate la lumina pagubele produse. Oameni decedati, altii evacuati cu greu de furia apelor, sate afectate, drumuri distruse.

In Alba, trei sate au fost izolate, iar un batran de 72 de ani a fost salvat de salvamontisti dupa o viitura produsa ieri pe raul Valea Pinului.

DECESE. Prefectura Valcea si Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" din Ramnicu-Valcea, construita anul trecut si care a costat circa 5 milioane de euro, au fost inundate. Stihiile naturii au facut prapad in Dolj, in ultimele 72 de ore: sase persoane si-au pierdut viata - trei trasnite, iar trei prin inec - , iar aproape jumatate din judet e sub ape. Mai exact, inundatiile au afectat, pana ieri la pranz, nu mai putin de 41 de localitati. O conducta Petrom a cedat, poluand paraul Almajel, iar 300 de metri de dig din zona Mischii au fost "maturati" de suvoaie. Jiul a atins, de asemenea, cotele de aparare in mai multe zone.

×
Subiecte în articol: observator