Cetatea Bucureştiului nu este numai un concept istoric, menit să sublinieze vechimea şi importanţa strategică pe care a avut-o Capitala de-a lungul timpului, ci ea există în realitate. Un sistem de fortificaţii foarte bine pus la punct, realizat în urmă cu mai bine de o sută de ani, pe vremea regelui Carol I, înconjoară şi acum Bucureştiului, şi abia acum, după zeci de ani de uitare şi degradare, a intrat în atenţia autorităţilor.
Instalarea în 1866 pe tronul României a unui suveran german, Carol I, cu temeinică pregătire militară, a fost semnalul schimbării la faţă a ţării, care a cunoscut o relansare economică, o dată cu construirea primelor căi ferate, o nouă viziune în domeniul educaţiei, prin înfiinţarea Academiei Române, dar şi insuflarea unui nou spirit în rândul Armatei.
VEZI ŞI Locuri BÂNTUITE din România: de la Triunghiul Bermudelor din Transilvania la pădurea ucigaşă
VEZI ŞI FENOMENE CIUDATE în Munţii Buzăului. Dispar oameni în ceaţă. Unii cred că sunt răpiţi de ZEI
Regele a supravegheat personal instruirea militarilor, s-a îngrijit cu dotarea de armament performant din ţările occidentale şi nu în ultimul rând a avut în vedere să facă din Bucureşti o capitală inexpugnabilă pentru atacatori. VEZI AICI POVESTEA FORTURILOR ŞI IMAGINI TULBURĂTOARE