UPDATE 14:18 - Fostul preşedinte al LPF a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Dragomir urmează să fie adus în faţa Tribunalului Bucureşti, cu propunea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit gsp.ro, Dumitru Dragomir este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
UPDATE 13:08 - Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală în dosarul vânzării de către Liga Profesionistă de Fotbal a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro.
Deocamdată, procurorii au început urmărirea penală doar pentru faptă, însă la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane, printre care şi fostul şef al LPF Dumitru Dragomir.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013 patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3 milioane euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.
De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.
-----------------------------
UPDATE 11:05 - Percheziţiile din această dimineaţă s-au făcut la domiciliul lui Dumitru Dragomir, la LPF, dar şi la sediul firmei "Capital Properties", deţinută de Mihai Corbu. Surse din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au declarat că percheziţiile nu se fac la sediile RCS sau Digi.
Prin intermediul societăţii "Capital Properties", LPF a negociat contractul cu RCS/RDS. Într-un interviu acordat chiar de Mihai Corbu, acesta a dezvăluit că societatea sa a fost recomandată LPF-ului chiar de către persoana mandatată să poarte negocierile din partea RCS-RDS, Adrian Tarău, un apropiat al patronului RCS/RDS, Zoltan Tesari.
Implicarea cu succes în negocierea transmisiilor meciurilor de fotbal din Liga 1 l-a propulsat apoi pe Mihai Corbu în funcţia de director pe România şi Ungaria al firmei de distribuţie a combustibililor LukOil. În prezent, Corbu este administrator reprezentanţei concernului rus Gazprom, Niş Petrom. Citeşte mai multe aici Dezvăluiri în afacerea Băsescu - Gazprom. Cum a obţinut administratorul NIS Petrom un comision de 2 milioane de euro
..............................................
11 percheziţii se desfăşoară luni dimineaţă la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal şi la alte zece adrese din Bucureşti şi Ilfov. Şapte persoane sunt vizate de o anchetă privind acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, în perioada 2011-2013.
Cele şapte persoane vor fi duse la audieri în acest caz, după finalizarea percheziţiilor. Asupra lor planează suspiciuni de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală, după ce, între 2011 şi 2013, cei şapte oameni din fotbal nu ar fi declarat sumele încasate în realitate din vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.
De altfel, printre cei vizaţi de anchetă este şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, care s-a declarat convins că nu va păţi nimic în urma audierilor la care urma să se prezinte voluntar. "Sunt acoperit de hârtii cât trăiesc şi de pământ după ce mor", a declarat Dragomir
Cei vizaţi de anchetă ar fi implicaţi în întregul proces legat de campionatul oficial al României, iar prejudiciul s-ar ridica la 3 milioane de euro, conform Digi24.
Sesizarea în acest dosar ar fi pornit de la Serviciul Român de Informaţii, care a transmis date esenţiale către poliţie.
Citește pe Antena3.ro