x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluiri în afacerea Băsescu - Gazprom. Cum a obţinut administratorul NIS Petrom un comision de 2 milioane de euro

Dezvăluiri în afacerea Băsescu - Gazprom. Cum a obţinut administratorul NIS Petrom un comision de 2 milioane de euro

18 Feb 2014   •   23:38
Dezvăluiri în afacerea Băsescu - Gazprom. Cum a obţinut administratorul NIS Petrom un comision de 2 milioane de euro

O investigaţie a jurnaliştilor de la Antena 3 reuşeşte să ofere încă o imagine a sistemului de interese în care persoane sunt interconectate într-o adevărată reţea aflată deasupra oricărei legi.

Difuzată în cadrul emisiunii Sinteza zilei, ancheta a vizat traseul parcurs în doar câţiva ani de zile de către o persoană care nu este foarte vizibilă în spaţiul public, dar apare în prim-plan, atunci când subiectul banii trebuie să treacă dintr-un cont în altul.

Numele lui Mihai Corbu, persoana vizată de ancheta jurnalistică, apare pentru prima dată în momentul negocierilor transmisiilor meciurilor de fotbal din campionatul românesc, dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi   RCS/RDS.

Într-un mod inexplicabil, LPF a acordat un procent din suma negociată, peste două milioane de euro, unei societăţi prin intermediul căreia a fost negociat contractul cu RCS/RDS - Capital Properties, firmă deţinută de Mihai Corbu.

Modul în care Capital Properties a ajuns să negocieze drepturile TV ale LPF a fost dezvăluit chiar de Mihai Corbu. Într-un interviu, acesta a explicat că sociatatea sa a fost recomandată LPF-ului chiar de către persoana mandatată să poarte negocierile din partea RCS-RDS, Adrian Tarău, un apropiat al patronului RCS/RDS, Zoltan Tesari.

Deci, recomandat chiar de către cel cu care era mandatat să negocieze, putându-se presupune că cei doi intermediari s-au înţeles li apoi au mimat că reprezintă că reprezintă cele două părţi.

Recomandat de implicarea cu succes în negocierea transmisiilor meciurilor de fotbal din Liga 1, conform investigaţiei jurnalistice, cariera lui Mihai Corbu a explodat, fiind numit director pe România şi Ungaria al firmei de distribuţie a combustibililor LukOil iar în prezent este administrator reprezentanţei concernului rus Gazprom, Niş Petrom.

Privind restrospectiv la o altă anchetă a jurnaliştilor Antena 3,  care dezvăluia conexiunea dintre filiala Gazprom, NIS Petrom, şi fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, care este notarul agreat de această societate, prin biroul său notarial derulându-se toate contractele de achiziţie făcute de această companie, se poate concluziona că  cercul de interese şi protecţie se închide fericit pentru personajele principale, nefericit pentru toţi cetăţenii români oneşti şi cinstiţi.

Citiţi în acest sens: De la RUŞI VIN BANII! IOANA BĂSESCU, notarul agreat de Gazprom în multe din tranzacţiile efectuate în România

×