O bătrână în vârstă de 72 de ani, din Oradea, a fost 'vizitată' de mascaţi, în această dimineaţă, într-un dosar de trafic de droguri. Potrivit unor surse, bătrâna, împreună cu alţi suspecţi, vindeau droguri în liceele din oraş.
Bătrâna, cunoscută ca şi 'Momo', făcea parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri. Suspecţii cumpărau drogurile, în special substanţe etnobotanice, din China, cu BitCoin.
Conform unor surse, inclusiv fiica bătrânei este consumatoare de substanţe etnobotanice, fiind internată de mai multe ori la dezintoxicare.
Cu toate acestea, bătrâna vindea drogurile în liceele din Oradea, împreună cu alţi 12 suspecţi, notează arq.ro.
„La data de 06.06.2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza județului Bihor, la domiciliul şi reşedinţele membrilor unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 15 și 72 de ani, specializate în săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare s-au descoperit însemnate cantităţi de materie vegetală psihoactivă ambalată atât în doze destinate vânzării către consumatorii finali cât şi în pungi, destinate aprovizionării dealerilor ce acţionau la nivel de vânzare către consumatori, substanţă sub formă de cristale (pentru prizat), pastille extasy şi sume de bani provenite din această activitate infracţională.
De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, cu care se achiziţionau de pe internet psihoactivele.
Astfel, s-au descoperit şi ridicat 234 grame materie vegetală psihoactivă, 33 doze conţinând materie vegetală psihoactivă,26 pastile extasy, 4,15 cristale psihoactive și suma de 1.480 lei, provenită din activitatea infracţională.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, urmează sa fie aduse, în vederea audierii, un număr de 13 de persoane.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat de presă emis de DIICOT.