Caritas România, alături de SOS Satele Copiilor au încheiat astăzi, într-un cadru festiv, un an plin de reuşite în iniţiativa lăudabilă de a lega o punte solidă între generaţii. Legătura dintre juniori şi seniori este unul dintre obiectivele principale ale Comisiei Europene, în dorinţa de a stabili un dialog real între tineri şi seniori.
Cum trebuie să fie abordaţi tinerii de către vârstnici, dar şi vârstnicii de către tineri, respectul reciproc sau comunicarea sunt cele mai importante probleme pe care copiii şi pensionarii le învaţă împreună în cadrul evenimentelor create de Caritas România, alături de SOS Satele Copiilor. Toţi cei care au participat până în prezent la acest proiect de solidarizare a generaţiilor au reuşit în primul rând să stabilească o mai bună comunicare, iar aportul adus de seniori este deosebit de important mai ales pentru educarea sănătoasă a copiilor instituţionalizaţi.
Tinerii care participă la acest proiect au şansa de a afla, de la seniori, importante experienţe de viaţă sau viziunea asupra unor meserii din tecut, astfel încât, unii deja şi-au exprimat, cu ajutorul seniorilor, primele preferinţe în privinţa vieţii profesionale pe care şi-o vor alege. Proiectul propune o abordare practică, bazată pe lucrul în echipă, esenţial pentru a determina sentimentul de solidaritate între generaţii. Seria de workshop-uri intergeneraţionale face parte din proiectul “Punţi între Generaţii”, al cărui obiectiv major este acela de a schimba atitudinea generală cu privire la potenţialul persoanelor în vârstă, prin crearea unui dialog între tineri şi vârstnici.