x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Apr 2009   •   00:00

3 aprilie 2009



LIMBI STRĂINE
Educaţia multiculturală şi învăţarea timpurie a limbilor străine sunt elemente de bază ale integrării migranţilor în societate şi pe piaţa muncii din ţara de rezidenţă, se arată în raportul elaborat de eurodeputatul Hannu Takkula (PPE-DE, Finlanda). Conform raportului, programele şcolare ar trebui să prevadă cursuri în limba maternă pentru copiii migranţilor, menţinerea multilingvismului şi învăţarea limbilor străine încă de la vârsta preşcolară, precum şi elemente ale culturii de origine. De asemenea, migranţii trebuie să fie dispuşi să înveţe limba ţării gazdă. (Agerpres)

ŞCOALA DE BUSINESS
Înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a Business Summer School, organizată în perioada 15-29 august, la Sibiu, de Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, au început. Tema şcolii de vară este "Investing in emerging markets under global economic crisis". Evenimentul se va bucura de prezenţa reprezentanţilor universităţilor Harvard, Columbia şi London School of Economics, precum şi a unor manageri de top. Pentru şcoala de vară vor fi selectaţi 40 de participanţi, în urma unui proces de aplicare. Mai multe detalii pe www.ase.ro. (E.M.)

COMENIUS, LA "M. BRAVU"
Grupul Şcolar de Construcţii Montaj "Mihai Bravu" din Bucureşti a găzduit în această săptămână cea de-a doua întâlnire de lucru din cadrul Proiectului Comenius "SOS Earth", pe tema "Poluarea luminoasă şi modalităţi de reducere a ei". Coordonator al Parteneriatului Şcolar Multilateral, Liceul "Mihai Bravu" a fost în aceste zile gazda unor elevi şi profesori din Marea Britanie, Finlanda şi Portugalia, care au avut ocazia să viziteze Institutul Naţional de Fizica Laserelor, Muzeul Naţional Tehnic "Dimitrie Leonida", Palatul Parlamentului, Uzina Electrică de la Sinaia şi Castelul Peleş. (M.Ş.)

COLEGIUL PROFESORILOR
Cadrele didactice ar putea avea un organism asemănător Colegiului Medicilor, care să analizeze abaterile de etică profesională, a declarat ieri ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Potrivit acesteia, ideea va fi cuprinsă în Legea învăţământului. Referindu-se la bugetul educaţiei pe anul 2009, demnitarul nu a exclus posibilitatea unei rectificări bugetare negative. Ecaterina Andronescu a explicat că această măsură ar putea fi luată întrucât nu se adună suficienţi bani la bugetul de stat. Totodată, Andronescu a arătat că o rectificare negativă nu va suferi numai Ministerul Educaţiei. (E.M.)

×
Subiecte în articol: scoala