x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă - 24 septembrie 2008

Vremea probabilă - 24 septembrie 2008

24 Sep 2008   •   00:00

Cea mai mare parte a Europei rămâne dominată de un maxim barometric – în apropierea suprafeţei solului, şi de un minim – în altitudine, unde şi aerul rece va persista.



Cea mai mare parte a Europei rămâne dominată de un maxim barometric – în apropierea suprafeţei solului, şi de un minim – în altitudine, unde şi aerul rece va persista. În sudul continentului vor mai fi formaţiuni ciclonice ale căror sisteme noroase vor fi în continuare bine organizate, dar cele cu conţinut mai ridicat de umezeală, din care ar mai putea fi precipitaţii, respectiv ploi şi doar în zonele montane înalte lapoviţă şi ninsoare, rămân tot în afara graniţelor României. Şi nordul extrem al Europei se va afla într-o zonă depresionară sau mai degrabă la periferia acesteia, aşa încât acolo vor fi doar intensificări de vânt şi o “barieră” în calea aerului rece de origine polară, care ar putea să mai pătrundă pe continent. Numai că, maximul, care domină Europa, s-a format într-un astfel de aer rece; este un aer rece care persistă de mai multe zile, s-a mai răcit pe parcursul nopţilor, iar posibilitatea de “îmblânzire” ziua practic a fost imposibilă, în lipsa insolaţiei. Cum circulaţia aerului spre ţara noastră va fi predominant nordică, nici regimul termic de aici nu se va îmbunătăţi. (meteorolog: Romica Jurca)

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe umitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va creşte uşor în regiunile sudice, iar în rest nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori de 755-756 mm Hg.

Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va creşte uşor în toate regiunile, de la valori în jur de 756 mm Hg până la valori în jur de 758 mm Hg.

BUCUREŞTI


Centru: max.: 21şC min.: 10şC
Periferie: max.: 20şC min.: 9şC

Azi (miercuri):
Cerul variabil se va înnora treptat spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (joi):
Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi noaptea temporar va ploua. Vântul va deveni moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Maxima: 17°C, iar minima: 9°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Maxima: 15°C, iar minima: 7°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Cerul va prezenta înnorări îndeosebi în Carpaţii Orientali şi mai ales ziua local vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante faţă de intervalul precedent. Pe arii restrânse, pe văi, va fi ceaţă.

Mâine (joi):
Cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii relativ extinse în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei montane. Îndeosebi în Carpaţii Orientali, la peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă.

Poimâine (vineri):
Cerul va fi mai mult noros în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde temporar va ploua. În restul zonei montane înnorările vor fi temporare şi ploile izolate în cursul zilei. În zona înaltă vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului va continua să scadă uşor. Pe arii restrânse, pe văi, va fi ceaţă.

×
Subiecte în articol: meteo presiunea atmosferică