Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca ar putea lua in calcul asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul ordonantei privind Departamentul National Anticoruptie. Tariceanu a afirmat, intr-un interviu acordat Mediafax, ca nu il intereseaza posibilitatea de a-i sanctiona pe senatorii liberali care au lipsit de la sedinta in care s-a votat ordonanta respectiva, ci intentioneaza sa aiba o discutie "foarte serioasa" cu partenerii din Coalitie, pentru ca absenti au fost si de la PD, PC si UDMR. "Formula asumarii raspunderii este o formula care trebuie sa fie una exceptionala si nu o regula, si de aceea cred ca aceasta discutie pe care o voi avea marti va trebui in final sa-i lamureasca pe toti de necesitatea acestui gest si act politic", a mai spus Tariceanu, precizand ca va astepta insa redezbaterea in Parlament a ordonantei.
ANTICIPATE. Premierul a mai spus ca insistenta unora pe problema anticipatelor este "usor penibila" si demonstreaza ca nu au un alt proiect politic. "Am senzatia uneori ca unele dintre partidele politice din Romania, si din cauza dimensiunilor pe care le au, se poarta exact, as cita serialul acela de film "Tanar si nelinistit", a comentat premierul. In privinta fuziunii cu PD, Tariceanu a spus ca momentul prielnic, la inceputul anului 2005, a fost ratat si ca liberalii care vor pastrarea identitatii partidului "formuleaza niste cereri deloc exagerate". El a reluat ideea ca, daca PNL va disparea prin fuziunea cu PD, un alt partid liberal va aparea si ca o fuziune de succes trebuie "sa angreneze peste 95% din structurile celor doua partide". "Daca un procent mai mare de 5%-10% va ramane pe dinafara, atunci este evident ca miscarea de fuziune nu va fi un succes, ci, din contra, un esec pentru ambele partide", a mai spus Tariceanu.
SE REPETA OBICEIURILE PSD
|
Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat ieri, la congresul PC, ca actuala putere are tendinta de a impune in Parlament multe reglementari prin asumarea raspunderii. "Exista tentatia, in randul partidelor aflate la putere, de a face lucruri asa cum le-a facut si PSD, desi noi am venit la guvernare cu un mesaj foarte clar, acela ca majoritatea proiectelor vor fi discutate in Parlament, cu toata lumea, pentru a gasi cele mai bune solutii. Noi nu am venit la guvernare ca sa inlocuim de pe scaunele lor pesedistii", a aratat Melescanu. (Dana Piciu)
|