x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Daimler şi tensiunile din PDL

Cazul Daimler şi tensiunile din PDL

09 Feb 2011   •   21:04

Senatorul Dan Voiculescu a postat ieri pe blogul personal un text refe­ri­tor la cazul Daimler şi conexiunile lui.

"În iunie 2010 i-am solicitat domnului Gary G. Grindler, procurorul general adjunct al SUA, să îmi comunice dacă şi România se află printre statele afectate de scandalul mitei oferit de Concernul Daimler către funcţionari guvernamentali europeni. Reamintesc că în anul 2007, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, condusă de PDL prin Adriean Vi­dea­nu, a achiziţionat aproximativ 1.000 de autobuze Mercedes. În răspunsul său, domnul Grindler mi-a comunicat că ne va transmite toate datele de care dispune imediat ce va primi o solicitare expresă din partea Ministerului Justiţiei din România. La interpelarea mea, domnul Predoiu, ministrul Justiţiei, mi-a transmis că are nevoie de o solicitare expresă din partea procurorului general al României. Am urmat acest lanţ al slăbiciunilor birocratice şi pe 4 septembrie 2010 i-am solicitat oficial procurorului general, Laura Codruţa Kövesi, să îndeplinească formalitatea solicitată de Ministerul Justiţiei. Doamna Kovesi nu a răspuns acestei solicitări. În luna octombrie 2010 am revenit cu o adresă similară, însă şi de această dată doamna procuror gene­ral a tăcut. Mi-am continuat demersu­rile la Ministerul Justiţiei şi în Senat. Senatul şi Ministerul Justiţiei i-au cerut oficial doamnei Kövesi să-şi îndeplinească obligaţiile. Senatul chiar a fixat un termen expres pentru răspuns: maximum 30 de zile. Procurorul general a ignorat şi acest termen. În schimb, în 3 februarie 2011, domnul Adriean Videanu a declarat că Emil Boc ar trebui să aleagă între funcţiile de premier şi preşedinte de partid. A fost declaraţia prin care domnul Videanu şi-a asumat un conflict deschis cu tabăra Băsescu din PDL. După doar 5 zile, pe 8 februarie 2011, doamna Kövesi a informat conducerea Senatului că "a făcut demersuri pe lângă Biroul procurorului general al SUA pentru a obţine informaţii despre scandalul de corupţie în care a fost implicat Concernul Daimler AG". Câteva concluzii:
1. Justiţia din România este supusă unor presiuni politice fără precedent. Pentru magistraţi, corectitudinea a devenit o formă de eroism.
2. Traian Băsescu este decis să facă orice pentru a-şi păstra puterea. Doar cei fără dosar mai pot îndrăzni să îi stea împotrivă. Ceilalţi vor învăţa să tacă.
3. Actele de corupţie sunt politica de stat în regimul Băsescu. Cât timp rămân obedienţi, corupţii regimului Băsescu nu riscă nimic.
4. Traian Băsescu este în război to­tal cu democraţia, justiţia şi ade­vărul din România. Pentru români, Traian Băsescu a devenit o forţă de ocupaţie. Este arbitrar, violent şi imoral.
5. Uniunea Social Liberală are un singur adversar: Traian Băsescu. Fără Traian Băsescu, acest regim dispare.

×