SCEPTICISM. Senatorul PNL de Cluj, Norica Nicolai, considera ca numirea Ancai Boagiu in functia de ministru al Integrarii Europene "nu o sa schimbe nimic", informeaza Mediafax. "Nu avem strategie, nu stim cum va arata tara noastra in 2007, pentru ca avem o maniera proprie de a astepta mereu ceva de la Inalta Poarta. Au fost turcii, apoi rusii, iar acum suntem un popor de asistati, pentru ca singurul lucru care ne intereseaza este sa avem o relatie statistica cu Bruxelles. Nu avem tinte, iar demersul nostru
politic si birocratic nu este in stare sa genereze proiecte", a afirmat Nicolai.
RECONCILIERE.Vicepremierul Marko Bela crede ca reconcilierea intre comunitatea maghiara si cea romana nu este finalizata, informeaza Rador. "Nu cred ca deja ne-am solutionat toate problemele, dar suntem parte dintr-un astfel de proces si acest Parc al Reconcilierii este un moment important ca suntem capabili sa mergem mai departe impreuna si ca suntem condamnati la reconciliere", a spus liderul UDMR. El a facut aceste declaratii luni seara la Arad, cu prilejul inaugurarii Arcului de Triumf, din Parcului Reconcilierii. Desi au fost mobilizati zeci de jandarmi si politisti, festivitatile au decurs fara proteste si huiduieli.
SUSPENDARE. Senatorul PD Marius Marinescu, vicepresedintele Comisiei de abuzuri, cere suspendarea Rodicai Stanoiu din functia de presedinte al comisiei, ca urmare a faptului ca aceasta a fost pusa sub urmarire penala in dosarul stenogramelor, iar procurorii din cadrul Parchetului General o cerceteaza sub aspectul infractiunii prevazute la articolul 13 din Legea nr. 78/2000, privind prevenirea, descurajarea si sanctionarea faptelor de coruptie. Senatorul PD considera "inadmisibil ca lucrarile Comisiei de Combatere a Coruptiei sa fie conduse de un senator urmarit penal tocmai pentru fapte de coruptie" si apreciaza drept "o masura de minima decenta" suspendarea Rodicai Stanoiu.
ANTICIPATE. Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat ieri ca, in opinia sa, actuala putere va organiza alegeri anticipate. "Cred ca vor fi alegeri anticipate, dar miza nu este daca vor fi sau nu, ci cand vor avea loc?", a subliniat Melescanu. In opinia sa, cel mai bun moment pentru organizarea de anticipate ar fi la inceputul anului 2007, in cazul in care Romania se va integra in UE. "Un alt moment pentru anticipate ar fi primavara anului viitor, dupa raportul de tara. Cred insa ca, daca ar fi fost facute in acest an, anticipatele ar fi avut efect negativ pentru interesul national, desi ar fi fost o victorie pentru Alianta", a subliniat Melescanu.