In situaţia in care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale anticipate, intr-un tur doi, Mugur Isărescu ar fi cel mai tare contracandidat pe care l-ar avea Traian Băsescu, relevă un sondaj BCS, realizat intre 22 şi 30 iunie 2007.
Acuzaţii PC - Preşedintele, in "noroiul bătăliilor"
Acţiunea in instanţă intentată de preşedintele Traian Băsescu ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a fost calificată ieri de purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă, drept un gest pe care şeful ştatului nu ar fi trebuit să-l facă. "Cred că este sub demnitatea unui preşedinte să dea in judecată pe oricine, cu atăt mai mult pe un ministru. A devenit un lucru vulgar să dai in judecată pentru calomnie. Acest gest il coboară pe preşedinte in noroiul din bătăliile acestea numite calomnii", a spus Bogdan Ciucă. (D. Mihalaşcu)
Campanie - Interdicţii pentru partidele politice
Partidele politice nu vor putea accepta donaţii sau servicii gratuite din partea unei autorităţi sau instituţii publice, regie autonomă, companie naţională, societate comercială sau bancară cu capital integral sau majoritar de stat, in campania electorală sau activitatea curentă. Interdicţia se aplică şi in cazul societăţilor comerciale care, cu 12 luni inainte de inceperea campaniei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate din fonduri publice, conform unei hotărări aprobate de Guvern.
In tur cu Băsescu - Isărescu, cel mai tare contracandidat
In situaţia in care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale anticipate, intr-un tur doi, Mugur Isărescu ar fi cel mai tare contracandidat pe care l-ar avea Traian Băsescu, relevă un sondaj BCS, realizat intre 22 şi 30 iunie 2007. Astfel, C.V. Tudor ar obţine 11,5% din intenţia de vot intr-o confruntare cu Băsescu, C.P. Tăriceanu - 18,2%, Theodor Stolojan - 22,4%, Mircea Geoană - 25,4%, Gigi Becali - 26,9%, iar Mugur Isărescu - 33,6%. (Aniela Nine)
Parlament - Deplasări externe de 2 milioane de euro
Deplasările externe ale parlamentarilor romăni in 20 de luni de mandat au costat aproximativ 2 milioane de euro, arată un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), care precizează că multe din excursiile aleşilor nu au avut vreun efect asupra procesului legislativ.Tanzania, Egipt, Oman, Guyana Franceză sau Quatar sunt căteva dintre destinaţiile exotice ale aleşilor. Mai mult, cei de la IPP au descoperit cazuri in care, deşi plecaţi in deplasare, "o serie de deputaţi figurau in acelaşi timp ca votănd pe bază de cartelă" in plenul Camerei Deputaţilor. (Aniela Nine)