x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Interdictie in PNL

Interdictie in PNL

08 Iun 2005   •   00:00

Alesii liberali au primit, de la conducerea partidului, interdictia de a parasi Bucurestiul la datele de 14, 20 si 22 iunie, pentru a nu absenta de la dezbaterea rapoartelor SRR si SRTV si a motiunii de cenzura a PSD.

  • de MONICA IORDACHE
  • MASURA. Parlamentarii PNL au fost consemnati de Calin Popescu Tariceanu in Bucuresti
    Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a recurs la masura extrema de a le interzice alesilor PNL sa paraseasca Bucurestiul in zilele-cheie pentru Guvernul sau, temandu-se ca acestia vor lipsi de la lucrarile Parlamentului. La 14 iunie, se vor discuta in Parlament rapoartele de activitate ale SRR si SRTV, la 20 iunie, va fi depusa motiunea de cenzura a PSD referitoare la Legile proprietatii si ale justitiei, iar la 22 iunie, aceasta va fi votata. Masura a fost adoptata la sedinta Biroului Permanent al PNL de marti seara, sedinta la care Tariceanu a venit foarte nervos, din cauza esecului Coalitiei de a convoca pentru ziua de ieri o sedinta comuna a Parlamentului, in care sa se voteze rapoartele de activitate ale posturilor publice de radio si tv.
    Sedinta comuna dedicata acestui subiect a fost convocata de conducerea Parlamentului la 14 iunie, adica martea viitoare, reprezentantii PNL si PD insistand fara succes pentru grabirea procedurii. Dupa ce Tariceanu le-a reprosat acest esec reprezentantilor PNL din conducerea Camerei Deputatilor si a Senatului, Biroul Permanent al PNL a luat hotararea ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, adica pana la 30 iunie, sa faca tot posibilul sa schimbe conducerile celor doua posturi.

    NUME. Daca sefia Radioului public este ca si adjudecata de Andrei Dimitriu, sustinut de PD, in privinta conducerii TVR, liberalii se mai gandesc. Primul nume cu sanse a fost cel al Brandusei Armanca, fost ziarist la TVR, apoi a fost vehiculat numele lui Razvan Popescu, acum membru CNA si sustinut de ministrul Culturii, Mona Musca. Tariceanu a respins insa toate propunerile venite de la colegii de partid, pe motiv ca nu vrea un om de presa, ci un manager cu experienta.
    Drept urmare, le-a cerut liberalilor sa se prezinte cu propuneri pana la sfarsitul saptamanii. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a tinut si el ieri sa faca precizarea ca nici una dintre propunerile pentru sefia SRR si SRTV nu a fost discutata inca in Coalitie si ca orice propunere este o posibilitate, inclusiv Paul Grigoriu, pentru Radioul public.

    PSD NU RENUNTA
    PSD nu se va multumi cu a depune o motiune de cenzura dupa asumarea raspunderii de catre Guvern pentru pachetul de legi privind proprietatea si reforma Justitiei. Liderii partidului au anuntat ieri pe toate vocile ca, daca motiunea de cenzura nu va trece de Parlament, ceea ce ar insemna demiterea Executivului, vor apela la o alta solutie: atacul proiectului de lege privind asumarea raspunderii la Curtea Constitutionala. "Este un pachet de legi care reprezinta o agenda politica interna, nu are nimic de-a face cu Europa", a spus Mircea Geoana. (Aniela Nine)

    PLANURI DE SCHIMBARE
    Liberalii vor sa-i schimbe din functii pe presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, pana la sfarsitul lunii iunie. Potrivit unor surse din coalitie, citate de Mediafax, decizia a fost luata in cadrul Biroului Permanent al PNL de marti seara. Liberalii forteaza inlocuirea lui Vacaroiu si Nastase intr-un timp asa de scurt, intrucat i-a nemultumit modul in care s-a desfasurat sedinta Birourilor Permanente reunite cand s-a discutat data asumarii raspunderii Guvernului. Liberalii sunt deranjati si de atitudinea parlamentarilor UDMR, care nu ar fi sustinut pozitia actualei puteri.

    ×
    Subiecte în articol: politic pnl