x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Nicolae Ciucă: Merg la Cotroceni să îmi depun mandatul

Premierul Nicolae Ciucă: Merg la Cotroceni să îmi depun mandatul

de Vali Deaconescu    |    12 Iun 2023   •   16:06
Premierul Nicolae Ciucă: Merg la Cotroceni să îmi depun mandatul
Sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din fruntea Guvernului.

„Astăzi, a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al României. În felul acesta, încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Ceea ce este important de subliniat este faptul că vom avea un Guvern interimar.

În urmă cu două săptămâni, împreună cu ceilalți lideri ai coaliției, ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai și continuăm până se încheie conflictul din Educație.

Am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ pentru a acoperi doleanțele dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict este încheiat, a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru.

În felul acesta, încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Ceea ce este important de subliniat este faptul că vom avea un Guvern interimar. Ne-am propus ca noul guvern să fie învestit până joi.

La final de mandat, mulțumesc celor cu care am lucrat în această perioadă. Avem lucruri înfăptuite așa cum trebuie și lucruri pe care nu am reușit să le rezolvăm. Fără lipsă de modestie, am asigurat stabilitatea țării”.

Gestul premierului Nicolae Ciucă de a depune mandatul Guvernului trebuia să se producă la finalul lunii mai însă a fost amânat de mai multe ori, în ultima perioadă, pe fondul tensiunilor legate de greva amplă din educaţie, care a depăşit trei săptămâni. 

După anunţul premierului Nicolae Ciucă, preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele la negocieri pentru formarea unui nou Guvern şi va desemna un nou premier.

Marcel Ciolacu vrea să îşi contureze cabinetul de miniştri şi noul program de guvernare într-un calendar accelerat, astfel ca până joi noul Executiv să fie învestit prin votul Parlamentului. Asta ar însemna că audierile miniştrilor în comisiile din Parlament şi votul de îmvestitură să se desfăşoare în maximum două zile.

×